OVAKO IH UČE RODITELJI: MALOLJETNA DJECA SE SLIKALA S TRI PRSTA U ZRAKU DRŽEĆI TRANSPARENT ČETNIČKOG VOJVODE (FOTO)

Šta je to tako tužno, bezosjećajno, nehumano, pogano i bezobrazno ostalo u ljudima?

Kako je moguće da u 21. vijeku kada sve evropske zemlje teže ka prosperitetu, sigurnosti, pozitivnoj budućnosti te prije svega normalnom životu, BiH vodi borbu s ljudima niskog morala, nikakve pameti, ograničenosti i bahatosti?

Ova fotografija je dokaz toga, dokaz toga gdje smo i šta smo. Iako svjesni da genocidaši i dalje žive na ovim prostorima ali makar se svjesno skrivaju u tišini i mraku, ima i onih koji transparentno i javno negiraju genocide, zločine, ubijanja, protjerivanja i sve ostalo.

Nisu djeca kriva, oni tada nisu bili ni rođeni, krivi su roditelji koji su ih tako odgojili. Oni i ne znaju šta je rat i šta se tada dogodilo, ali su ih naučili da digunu tri prsta u zrak i da njihovi superheroji budu četnici.

Fotografija je nastala u Miljevini, mjestu u općini Foča gdje je prošle godine pronađena i masovna grobnica iz proteklog rata na području BiH.

Istu je objavila grupa ljudi koja vodi stranicu “Моја Миљевина” ali su je i brzo obrisali nakon što su shvatili da možda to i nije pametno baš javno “promovisati”.

Na fotografiji se vidi sedam mladića (maloljetnika) koji drže srpsku zastavu, transparent s likom četničkog vojvode Đujića, a nisu zaboravili ni podići tri prsta u zrak.

– Ovako ih uče roditelji: Maloljetna djeca se slikala s tri prsta u zraku držeći transparent četničkog vojvode

Inače, lik vojvode Đujića prije nekoliko mjeseci je bio aktuelan jer ga je i eliminisani bh. reprezentativac Ognjen Vranješ istetovirao na svojoj ruci.

Momčilo Đujić (1907-1999) je za vrijeme drugog svjetskog rata bio komandant kvislinške formacije poznate kao Dinarska četnička divizija (službeno: Dobrovoljačka antikomunistička milicija), a nakon poraza osovinskih snaga uticajna ličnost četničke emigracije.

Tužno, jadno i bolno.

Izvor: face.ba

101