OVO JE STIPE LOZINA, KOJI JE BRUTALNO PREBIO TRUDNICU MUSLIMANKU

Lozina ju je prvo, prema riječima svjedoka, vrijeđao na rasnoj i vjerskoj osnovi, a onda je krenuo u fizički nasrtaj.

Na snimkama nadzornih kamera vidi se kako Lozina prilazi stolu za kojim su sjedile žene te zatim fizički nasrće na Elasmar. Izudarao ju je rukama i nogama gdje god je stigao.

Lozina, za kojeg australski mediji pišu da je hrvatskog porijekla, nakon napada je uhapšen. Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru. Odbijena mu je jamčevina i na sudu se ponovno mora pojaviti 5. decembra, no prema zasad dostupnim informacijama, javit će se videolinkom iz zatvora.

Objavljen fotorobot i fotografija napadača Lozine

Objavljen je i Lozinin fotorobot.

Njegova fotografija dijeli se i na društvenim mrežama, a jedan ju je korisnik na Instagramu objavio uz tekst: “Stipe Lozina – pazite se ovog smeća.”

Lozina zbog hidžaba napao trudnicu koja je mirno s prijateljima sjedila u restoranu

Žrtva Stipe Lozine je trudnica Rana Elasmar iz Sydneyja. Trudna je 37 sedmica. Po svemu sudeći, mirno je sjedila s prijateljima u restoranu prije nego što ju je Lozina napao, ali je nosila hidžab što je njemu bilo dovoljno za brutalni napad.

Prišao je stolu i počeo Ranu udarati po glavi i gornjem dijelu tijela, ali dijete, nasreću, nije povrijeđeno. Žena je ubrzo puštena iz bolnice te se na Facebooku oglasila o napadu i o problemima koje doživljava zbog svoje religije.

hayat

30