Pahuljica

Sastojci:

Podloga

  • 120 grama Petit keksa
  • 100 grama žitarica sa komadićima čokolade
  • 200 grama margarina

Krema

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 komada kremfix-a
  • 200 grama sirnog namaza (abc sir)
  • 100 grama šećera u prahu

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
  • 450 grama smrznutog šumskog voća
  • šećer u prahu
  • 100 grama čokolade za kuhanje, 5 kašika ulja(za glazuru)

Priprema:

U mlijeku rastopiti margarin. Petit keks usitniti i izmiješati sa žitaricama te dodati otopljeni margarin, dobro izmiješati i staviti u kalup za torte. Ostaviti da se ohladi.

Sirni namaz izmiješati sa šećerom u prahu. Vrhnje i kremfix miksati i čim počne gušćati dodati sirni namaz, te sve zajedno izmiksati u gustu kremu(ne prečvrstu).

Na podlogu staviti pola kreme i rasporediti pola vrećice smrznutog voća, posuti šećerom u prahu, te stavite ostatak kreme. Umutiti 200 ml vrhnja te staviti po kremi. zatim rasporediti ostatak smrznutog voća, posuti šećerom u prahu i još na kraju ukrasiti čokoladnom glazurom.

Tortu dobro ohladiti prije posluživanja.

Viđeno: 24

71

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close