Pahuljica

Sastojci:

Podloga

  • 120 grama Petit keksa
  • 100 grama žitarica sa komadićima čokolade
  • 200 grama margarina

Krema

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 komada kremfix-a
  • 200 grama sirnog namaza (abc sir)
  • 100 grama šećera u prahu

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfix
  • 450 grama smrznutog šumskog voća
  • šećer u prahu
  • 100 grama čokolade za kuhanje, 5 kašika ulja(za glazuru)

Priprema:

U mlijeku rastopiti margarin. Petit keks usitniti i izmiješati sa žitaricama te dodati otopljeni margarin, dobro izmiješati i staviti u kalup za torte. Ostaviti da se ohladi.

Sirni namaz izmiješati sa šećerom u prahu. Vrhnje i kremfix miksati i čim počne gušćati dodati sirni namaz, te sve zajedno izmiksati u gustu kremu(ne prečvrstu).

Na podlogu staviti pola kreme i rasporediti pola vrećice smrznutog voća, posuti šećerom u prahu, te stavite ostatak kreme. Umutiti 200 ml vrhnja te staviti po kremi. zatim rasporediti ostatak smrznutog voća, posuti šećerom u prahu i još na kraju ukrasiti čokoladnom glazurom.

Tortu dobro ohladiti prije posluživanja.