Palestinskom vojniku spala kapa sa glave, pogledajte Putinovu reakciju

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je Rusija spremna učestvovati u rješavanju izraelsko-palestinskog pitanja.

Putina je uz najviše počasti u Betlehemu, na jugu okupirane Zapadne obale, dočekao palestinski lider Mahmoud Abbas. Tokom dočekao dogodila se neobična scena kada je jednom vojniku, koji je bio u počasnoj straži, ispala kapa. Ruski predsjednik se sagnuo po kapu i stavio je vojniku, koji je sve vrijeme mirno stojao, na glavu.

Дмитрий Смирнов@dimsmirnov175

Что никто вчера не увидел: Путин и упавшая фуражка солдата почетного караула в Вифлееме2,4621:34 PM – Jan 24, 2020Twitter Ads info and privacy808 people are talking about this

Nakon ceremonije dočeka, Putin je ukazao na važnost nastavka međusobnih posjeta i kontakata dviju zemalja.

Podvukao je kako između Palestine i Rusije postoje duboko ukorijenjeni historijski odnosi, te kako njegova zemlja pruža podršku Palestini na brojnim poljima.

“Spremni smo učestvovati u rješavanju izraelsko-palestinskog pitanja, jačanju humanitarne i ekonomske saradnje. Razumijemo vašu zabrinutost zbog mirovnog procesa s Izraelom”, rekao je Putin.

Palestinski predsjednik Abbas je izrazio zadovoljstvo zbog posjete ruskog predsjednika Putina, te dodao kako je ovo prilika da razgovaraju o dešavanjima u regiji, kao i o izraelsko-palestinskom mirovnom procesu.
N1

99