PEČENI KROMPIR SA LIMUNOM I BIJELIM LUKOM: TOLIKO JE UKUSNO DA ĆETE ZAČAS SMAZATI

Ovaj recept je jednostavan, a naješće se cijela porodica.

Ilustracija
Sastojci:

8 kašika maslaca

1 kilogram krompira

1 kašika maslinovog ulja

4 čena bijelog luka

2 limuna

1 kašičica soli

2 kašike naseckanih svježih listova origana

Priprema:

Ilustracija
Zagrijati rernu na 200 stepeni.

Otopite maslac u većoj posudi.

Ogulite i naseckajte krompir veličine 2,5 cm.

Krompir dodajte u otopljeni maslac, dodajte maslinovo ulje i dobro pomiješajte da se sastojci sjedine.

Usitnite čehno bijelog luka i pomješajte ga s 1/4 šolje limunovog soka.

Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomešajte, a višak tečnosti ocedite.

Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Krompir rasporedite u jednom sloju.

Pecite dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta.

U međuvremenu nasjeckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promješajte.

hayat

Viđeno: 0

367

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close