Pink BiH žrtvama genocida prikazuje hvalospjeve o srpskim vojnicima

Pink BH je krajem prošlog mjeseca emitovao emisiju “Crna hronika” u kojoj se veliča odnosno govori o srpskim „junacima“, vojnicima sa karaule na granici sa Albanijom?

Bez imalo stida i straha, Pink BH često gledaocima predstavlja velikosrpske ideje i njihove nosioce. Ne samo da vrši kulturološki utjecaj na bh. društvo, prikazivanjem prostakluka kao što su izbori za pjevače, ugošćavanja Cece, lijepo kazivanje o Arkanu, afirmisanje civilizacijskih antipoda, već se ponižavanje bh. čovjeka vrši i emitovanjem emisija u kojem se srpski vojnici predstavljaju kao heroji.

Posljednji primjer je pomenuta emisija „Crna hronika“ u kojoj se govori o kokardašima sa srpsko – albanske granice i događajima iz 1999. Kako to velikosrbi samo umiju vrijeđati, Albanci su tu nazivani „hijenama“, „Šiptarima“, „teroristima“. Isti narativ kao kada su Bošnjake nazivali „balijama“, „Turcima“, „fundamentalistima“. Znajući kakve porive ima velikosrpska mitomanija, posebno njena „vojničko – junačka“ sekcija, jasno je da su i u emisiji opisani događaji plod laži. To se očituje i iz zamuckivanja i govora tijela vojnika koji daju iskaze u emisiji. Stravično je bilo gledati kako srpski vojnici izmišljaju svoje podvige, očito i sami neuvjereni u svoje laži.

Kako li se osjećala svaka bosanska majka kada je vidjela hvalospjeve o uniformama i kokardama u kojima su im odvodili i ubijali najdraže?

Kako li se svi mi osjećamo kada neki sponzor zaradu od penzije te majke uloži za reklamu na Pink BH?

saff

41