POKLONITE OSMIJEH DRUGIMA

Iskren osmijeh je divan gest kojim možete nekome uljepšati i popraviti dan. Osmijeh je način da bez riječi kažete “Zdravo, nadam se da ti je lijep dan.” Ljudi vole biti u centru pažnje i biti primjećeni, a najviše im gode prijateljski osmijesi.

Osmijeh upućen strancu je pozitivna ljudska interakcija koja postaje sve rjeđa zbog mnoštva obaveza i brzo životnog tempa. Sljedeći put kada ste u trgovini, dok se šetate ulicom ili idete na posao, poklonite nekom osmijeh.

Koristi ovog djela:

Osmijeh može uljepšati nekom dan i učiniti da se osjećaju primjećeno. možete učiniti bilo gdje i bilo kad, bez ikakvih priprema. Ne zahtjeva mnogo truda ali ostavlja lijep  i dugotrajan dojam. Usto, osmijeh može imati pozitivan utjecaj na vaše vlastite emocije i blagostanje.

Ne zaboravite hadise Poslanika,a.s.: „Nemoj smatrati bezvrijednim ništa od dobrih djela, makar to bilo da sretneš svog brata (u vjeri) vedrim licem.“ (Hakim i Bejheki)
„Osmijeh je sadaka.” (Tirmizi i Ibn Hibban)

Više o osmijehu kroz praksu Poslanika, a.s., pročitajte OVDJE.

Iskažite se:

Nasmješite se nekom, pitajte ih kako su a potom im se predstavite. Brzo upoznavanje zaista može nekom popraviti dan. Pokupšajte se smješiti što većem broju osoba, ali neka taj osmijeh uvijek bude iskren.

Pojednostavite:

Gledajte u oči osobi kojoj upućujete osmijeh, jer na taj način osmijeh je iskreniji.

(www.poslanikmuhammed.info/)

20