Potresne riječi majke nastradale Tanje: Umjesto vjenčanja, spremamo joj sahranu! Vjerenik zaključan, niti jede niti pije

Stravična nesreća koje se dogodila 2. januara zavila je Žitkovac, Srbija, u crno.

Mlada Tanja Jović (29) poginula je na licu mjesta kada je auto u kome je bila udario svom snagom u paletu betonskih ploča. Porodica Jović je još u šoku poslije stravičnog gubitka koji ih je zadesio.

Kako priča Tanjina majka Milina, ona i njen vjerenik Mladen su te večeri bili na proslavi “reprize” Nove godine u jednom restoranu, kada ih je u povratku Milan, koji je sa njima bio u kafani, povezao autom.

– Kada su bili blizu kuće, Milan nije htio da ih pusti da izađu, već ih je molio da idu sa njim do prodavnice po još piva i da nastave sa proslavom. Pošto su Tanja i Mladen to odbili, umjesto da stane, on je nagazio gas iz sve snage poslije dvadesetak metara udario u paletu sa beton pločama i drugo vozilo i od velike brzine se prevrnulo. Zet i Milan sjedili su naprijed, nisu bili povrijeđeni, ali kada su se okrenuli, vidjeli su da se moja Tanja ne pomjera. Zet ju je vadio kroz prozor, ali nije bila živa – ispričala je neutješna majka brišući suze.

Na lice mjesta nedugo zatim došla je i Hitna pomoć, ali mladoj Tanji nažalost nije bilo spasa. Kako kažu njeni rođaci, njen vjerenik od jučer je zaključan u svojoj sobi i nikog ne pušta da uđe unutra.

– Samo gleda slike i plače. Niti jede niti pije vodu. Oni su se vjerili prošle godine, trebalo je da se vjenčaju, zakazali smo svadbu za 1. avgust, a umjesto vjenčanja, spremamo joj sahranu – skrhkana od bola pričala je njena majka Milina.

Kako kažu očevici nesreće, vozač “opela” prešao je na suprotnu stranu kolovoza u vrijeme kada je ova ulica bila pusta.

Milan će nakon isteka zadržavanja od 48 sati biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, s obzirom na to da mu zbog vožnje pod dejstvom alkohola koja je dovela do smrtnog ishoda, prijeti kazna zatvora do osam godina.

Tanja će biti sahranjena u danas, na groblju u rodnom Žitkovcu kraj Aleksinca.

bhdijaspora.net

43