Predznaci pojave Dedžala

Pojava Dedžala će biti nakon nakon nekoliko bitaka koje će pravedni vođa povesti na Arabijskom poluotoku, nakon bitaka sa Perzijancima i Vizantijcima, te nakon osvajanja Istambula. Te bitke će trajati nekoliko mjeseci.

Neki događaji će se pojavti prije Dedžala i oni će najaviti skori izlazak Prokletnika, od kojih su:

1. Razarajući rat "Armagedon", nakon kojeg će presušiti rijeka Eufrat i Taberijsko jezero, a palme u Bejsanu će prestati davati plod. Pa, kada se odigra velika bitka "Armagedon", očekujte skoru pojavu Dedžala.

2. Dolazak godina velikih suša, gladi, nesreća i nasilja, te smanjenje broja ljudi koji će vjerovati. Ljude će, tri godine prije pojave Dedžala, pogoditi velika glad. Bog će prve godine narediti nebu da smanji svoje padavine za trećinu, a zemlji da smanji svoje plodove za trećinu. U drugoj godini će biti naređeno da nebo smanji svoje padavine za dvije trećine, a zemlja da smanji svoje plodove za dvije trećine. U trećoj godini će biti naređeno nebu da zadrži sve svoje padavine, tako da neće pasti nijedna kap vode, a iz zemlje neće niknuti ni jedna biljka i neće ostati nijedan pašnjak da neće biti uništen, osim onoga što Bog htjedne.

Dakle, znak blizine pojave Dedžala je opći nered na Zemlji koji će prouzrokovati smutnje, ratove, glad i presušivanje rijeka i jezera, te povećan broj svjetskih kriza i problema. Ovakvo vrijeme je pogodno za pojavu tog šejtanskog stvorenja, koji će ljude iskušavati preko hrane i vode!