Premijer USK protiv obrazovanja u svom kantonu

Naslov koji smo postavili je prikladan ponašanju premijera jedne Vlade koju su birali građani u želji da napokon ovaj dio BiH napravi bar mali iskorak u odnosu nad potpuno tamu koja se nadvila nad ovaj kanton.

Prosvjetni radnici veće poniženje do sad ni od jedne Vlade nisu doživjeli, otkud hrabrost premijeru Vlade da poruči ljudima koji su nosioci jednog društva da ako im se ne sviđa njegovo zastrašivanje imaju izbor da idu preko granice? 

26.03. 2015 god.   u gostovanju u  emsiji RTV-a USK-a „ U fokusu“  Premijer Saračević navodi da svako ko se ne složi s njegovim mjerama štednje koje namjerava provesti  „može ići preko Izačića ili Maljevca“. S druge strane Premijer zaboravlja da ima poslanike u Skupštini USK čiji paušali iznose 1300 KM , a da ne pričamo o nakanadama za rad u komisijam i drugim organima.

Osim što ponižava prosvjetne radnike on i dovodi studente koji čekaju svoje stipendije u stanje očaja jer Spisak dobitnika je objavljen je 08. oktobra 2014. godine .Isplata stipendija trebala je biti okončana do kraja 2014. godine kako je bilo najavljeno. Već pola godine stipendije nisu isplaćene te ne postoje nikakve pouzdane informacije o njihovom skorijem isplaćivanju.

Premijer kantona ,mr.sci.Izudin Saračević već je najavio da naredne godine neće biti  raspisan konkurs za dodjelu bilo kakvih stipendija.

Kako razumjeti ovo sve?  Naš zaključak je u naslovu….

.

232