PRIČA HRABRE MAJKE U SUDBINI: PRIJATELJICI SAM, PRIJE NJENE SMRTI, OBEĆALA DA ĆU POBIJEDITI KARCINOM

Rekli su joj da ima tumor grlića maternice! Tada počinje njena grčevita borba.

Prolazi kroz nekoliko ciklusa hemoterapija, operacije, izgubila je kosu… No, bez obzira na sve, hrabro je išla dalje i borila se.

Odlučila je pobijediti rak. Bez obzira na težak period, hrabro se dizala i počinjala sve ispočetka.

Danas sa osmijehom kaže da je sve to smiješno i da ništa, ali baš ništa, ne može da se mjeri sa zdravljem.

U tom periodu rahmetli Donna je obolje od kancera. I poslije toga moja prijateljica Jasna, Nejra… Sve one su izgubile bitku. Teško mi je o tome da sad pričam. Sjećam se kada se Jasna rahmetli borila sa karcinonom, slavili smo prvi rođendan kod njene kćerke… za dva dana ona je preselila. Tada sam rekla njoj da obećavam da ću se izboriti zbog nje, zbog svih prijateljica, koje je ta neman meni uzela – priča Adela u „Sudbini“.

Vidjela sam na jastuku da to nije malo kose, s obzirom da sam imala dugu kosu… Zavezala sam to u neki rep. Otišla sam kod svoje frizerke i rekla joj: „Molim te obrij mi kosu“. Ona je rekla: „Jesi poluedjela?!“. Nije znala šta se dešava. Onda sam skinula taj rep i vidjela je da mi sve opada. Pitala je šta se dešava. Zamolila sam je da upali mašinu i sve obrije. Kasnije sam sebi rekla da se volim, ja sebe prihvatam sa kosom, bez kose, volim ljude… Kosa nije promijenila mene kao ličnost, moj karakter. Kosa je bila samo jedan od detalja na meni. Ja sam ostala ista, borbena kakva jesam – dio je Adeline priče.
Gledajte „Sudbinu“ večeras od 20 sati na Hayat HD.

hayat

11