Ramzan Kadirov, čečenski lider, poklonio petogodišnjaku potpuno nov Mercedes nakon što je uradio 4.150 sklekova

Rahim Kuriev (5), poznat kao “Čečenski Švarceneger”, navodno je sklekove radio 2.25 sati, a onda je svoj uspjeh posvetio Kadirovu, prenose agencije.

Dirnut ovim gestom, Kadirov je posjetio dječaka kako bi mu uručio “prigodan” poklon za svakog petogodišnjaka: ključeve potpuno novog Mercedes benza poklonio mu je prilikom prvog susreta.

– Ovaj automobil je poklon od Aimane Kadirove (majke lidera), predsjednice dobrotvorne fondacije ”Ahmat Kadirov” (liderov preminuli otac), neka te otac vozi u njemu, zaslužujete da putujete u bijelom Mercedesu – rekao mu je lider Čečenije.

Oduševljeni dječak rekao mu je da bi mogao uraditi 5.000 sklekova ako je potrebno, a onda se popeo na haubu i pokazao svoje umijeće.

Rahim je otad postao poznata ličnost u Čečeniji. Njegov Instagram profil ispunjen je slikama i videozapisima na kojima diže tegove, obara ruke i pokazuje koliko je snažan.

Dok se još ne zna je li postavio rekord i dok se čeka zvanična potvrda od Ruske knjige rekorda, dječak je sigurno postavio svjetski rekord kao najmlađi vlasnik bijelog Mercedesa C klase.

Avaz.ba