Slane buhtle

Buhtle najčešće pravimo slatke, ali što ih ne bi napravili i slane, jednako su dobre i ukusne.

 

Sastojci:

  • 40 gr svežeg kvasca
  • 500 ml vode
  • oko 1 kg brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli ( puna )
  • 100 gr maslaca, može i margarin
  • 100 ml ulja
  • punjenje po izboru ( odlično je sa feta sirom, malo pavlake, šunka i krastavčići )

Priprema:

U toplu vodu izmrviti kvacas, pa dodati šećer i izmutiti.

Dodavati brašno mutiti dalje.

Dodati so i skoro svo ulje pa opet umutiti.

Postepeno dodavati opet brašno i umesiti testo.

Testo premazati sa ostatkom ulja i ostaviti na toplom mestu da kisne dok se ne udvostruči ( 30 – 40 minuta )

Razviti zatim testo na debljinu 5 – 10 mm i iseći u kvadrate, pa na svaki kvadrat staviti punjenje i zatvoriti tako što spajate suprotne krajeve ( špiceve ) kvadrata.

Pleh namazati maslacem i slagati loptice koje ste zatvorili. Dole deo koji je zatvoren, a izmedju svake buhtle neka bude bar po 5 mm razmaka.

Rastopiti preostali maslac, ali ne da bude vreo, nego mekan i premazati sve buhtle.

Ostaviti da kisnu 30 minuta, a za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni i peći dok ne porumene.

Buhtle pre pečenja ja malo posolim odgore i pospem susamom.

Pečene buhtle pokriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoje, pa poslužiti.

Viđeno: 7

127

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close