Svako može napraviti: Stari i najbolji recept za brzi kolač od jabuka [Recept]

Nekima je tmuran dan apsolutni demotivator da se prihvati ekperimentisanja u kuhinji. Zato postoje jednostavni i brzi recepti, a ovaj je defintivno takav. Iako ga mnogi znaju i imaju neke svoje tajne, prenosimo vam recept za domaće kolače od jabuka iz bakine kuhinje.

Sastojci:

3 jaja,
12 kaš šećera,
12 kaš ulja,
12 kaš mlijeka,
15 kaš brašna,
1 prašak za pecivo,
1/2 kg jabuka,
šećer u prahu za posipanje,
cimet

Priprema:

Napraviti smjesu od jaja, šećera, brašna, ulja, mlijeka i praška za pecivo. Jabuke naribati i po želji dodati cimet (Nekima je kolač bolji bez cimeta!). Pola smjese uliti u kalup i staviti da se peče 15-ak minuta na 180 stepeni C. Nakon toga izvaditi iz pećnice, na biskvit poslagati naribane jabuke, a na jabuke drugu polovicu smjese za biskvit i vratiti u pećnicu na još 10-ak minuta. Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

Viđeno: 47

123

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close