Tako hrskavi i fini: Recept za sočne krompire zapečene sa sirom i začinima

Sastojci:

8-10 krompira

3 kašike maslaca

2 čajne kašikice parmezana

1 čajna kašikica bijelog luka u granulama

1 čajna kašikica listića timijana

so i biber po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stepeni, a maslacem ili uljem premažite unutrašnju stranu kalupa za muffine.
Nasjeckajte krompir na tanke kriške. Pomiješajte ga s rastopljenim maslacem, parmezanom i začinima.
Složite krompire u tornjiće i stavite u kalup za pečenje muffina. Ovako pripremljene tornjiće pecite na oko sat vremena, dok vrhovi ne postanu zlatno-smeđe boje.
Poslužite toplo kao prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Dobar tek

Preneseno sa:punkufer.dnevnik.hr

Facebook Comments