Tako hrskavi i fini: Recept za sočne krompire zapečene sa sirom i začinima
Sastojci:
8-10 krompira
3 kašike maslaca
2 čajne kašikice parmezana
1 čajna kašikica bijelog luka u granulama
1 čajna kašikica listića timijana
so i biber po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stepeni, a maslacem ili uljem premažite unutrašnju stranu kalupa za muffine.
Nasjeckajte krompir na tanke kriške. Pomiješajte ga s rastopljenim maslacem, parmezanom i začinima.
Složite krompire u tornjiće i stavite u kalup za pečenje muffina. Ovako pripremljene tornjiće pecite na oko sat vremena, dok vrhovi ne postanu zlatno-smeđe boje.
Poslužite toplo kao prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Dobar tek
Preneseno sa:punkufer.dnevnik.hr
Facebook Comments