Tijesto za najbolje palačinke

Ujutro za doručak ili naveče za laku večeru sa malo džema ili Nutele, banane, keks ili šlag, palačinke su savršen obrok u svakoj kombinaciji. Svi ih prave na različite načine. Neki ih vole tanje, drugi deblje, neki bez jaja i mlijeka, drugi žele pune i kvalitetne.

Ako želite da ih pripremite po tačnom receptu i kako biste dobili savršene palačinke, slijedite ovaj postuapak.

Sastojci:

– 2 jaja;

– 4 šolje brašna;

– pola litra mlijeka;

– 100 ml kisele vode;

– 1 prstohvat soli;

– 1 kašika šećera;

Priprema:

Umutite jaja, dodajte so, šećer i mlijeko. Dodajte brašno i miješajte dok se sve grudvice ne istope i pretvre u tijesto. Ovo glavno zavisi od brašna, ali treba da dobijete gustiti masu sa palačinke.
60919064-palacinke-sad-kanada-meksiko-svedska-brasno-jaja-mlijeko

Dodajte kiselu vodu i pomješajte. Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta, a zatim pravite palačinke u vruć tavu. Napunite ih omiljenih ukusom i uživajte!