Torta od čokolade i lješnjaka

Sastojci za biskvit:

Za ovu tortu potrebno je pripremiti 2 biskvita, a za svaki je potrebno:

    • 5 bjelanjaka
    • 7 žlica šećera
    • 8 žlica mljevenih lješnjaka
    • 1 žlica brašna
    • na vrh noža praška za pecivo

Bjelanjke umiješati u čvrsti snijeg, postepeno dodavati šećer , te kada se stvori čvrsti snijeg dodati lješnjake i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Smjesu staviti u okrugli kalup (26 cm) i peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 ˚C. Pečeni biskvit staviti na rešetku ili papir za hlađenje i posti sa malo šećera.

Pripremiti treći biskvit od sastojaka kako slijedi:

    • 5 bjelanjaka
    • 7 žlica šećera
    • 100 gr otopljene čokolade
    • na vrh noža praška za pecivo

Postupak pripreme je isti kao kod prethodnog biskvita, samo što se umjesto lješnjaka dodaje čokolada.

Krema:

    • 15 žumanjaka
    • 150 gr šećera
    • 2 vanilija šećera
    • 2 vrećice pudinga od vanilije
    • 6 vrhom punih žlica brašna
    • 1200 ml mlijeka
    • 200 gr bijele čokolade
    • 200 gr tamne čokolade
    • 250 gr maslaca
    • 400 ml vrhnja-umutiti šlag

Mlijeko staviti kuhati ,ali oduzeti malo mlijeka i dobro ga pomiješati ga sa žumancima i šećerom. U smjesu dodati brašno, puding, te sve zajedno dobro  izmiješati. Kada mlijeko prokuha polako u njega dodavati  smjesu od pudinga i kuhati uz stalno miješanje dok se dobije gusta puding krema. Dobivenu kremu podijeliti u dvije zdjele, te u jednu dodati bijelu čokoladu ,a u drugu tamnu i sve dobro izmiješati. Potom dodati u kreme po 125 gr otopljenog maslaca i sve dobro pomiješati.

Vrhnje pomiješati da se napravi čvrsti šlag i podijeliti u kreme, s tim da malo više šlaga dodajte u kremu sa čokoladom.

Tortu slagati po želji – u ovom receptu je prvo išao biskvit od lješnjaka, potom svijetla krema, tamni biskvit, tamna krema, biskvit od lješnjaka i premazana sa ostatkom krema.

Vrh torte može se ukrasiti čokoladnom glazurom:

    • 100 gr tamne čokolade
    • 2-3 žlice ulja

Sve otopiti na pari ,otopljenom čokoladom preliti tortu i ukrasiti sa malo grilaža,od šećera i lješnjaka.

http://kuhinjairecepti.info

Viđeno: 0

57

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close