Turska i Rusija zajedno u borbi protiv oružane skupine Islamska država Irak i Levant

Predsjednici Turske i Rusije u telefonskom razgovoru dogovorili nove napore za dostavljanje humanitarne pomoći sirijskom gradu.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je u petak telefonski razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Kako doznaje Anadolija iz izvora bliskih Uredu turskog predsjednika, tijekom razgovora Erdogana i Putina, u kontekstu regionalne sigurnosti, naglašena je važnost zajedničke borbe protiv oružane skupine Islamska država Irak i Levant i svih drugih sličnih organizacija.

Dvojica lidera dogovorili su bilateralni sastanak, koji će biti održan na marginama idućeg Saummita G-20 u Kini.

Operacija 'Štit Eufrata'

Također, tijekom razgovora lideri su ponovili odlučnost u normalizaciji odnosa dviju zemalja te je dogovoreno ulaganje dodatnih napora kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći u sirijski grad Halep.

Erdogan je informirao Putina i o antiterorističkoj akciji "Štit Eufrata", u okviru koje su turske snage sigurnosti prije dva dana ušle na teritorij Sirije.

Rusija i Turska popravljanju međusobne odnose, koji su bili zategnuti nakon obaranja ruskog zrakoplova na tursko-sirijskoj granici prošle godine.

Izvor: Agencije

25