Vulin: Molimo Bošnjake da imaju apsolutno povjerenje u svoju državu

Molimo Bošnjake da i dalje imaju apsolutno povjerenje u svoju državu i u svog predsjednika Aleksandra Vučića i da nikako ne dozvole da još jednom budu žeton kojim će Sulejman Ugljanin da trguje za neko svoje mjesto u vlasti, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

– Dok je bio u Vladi Srbije, Ugljanin je govorio – dok sam ja ministar i nemate manjinski problem, ako ne budem, onda imate manjinski problem – ocijenio je Vulin u pisanoj izjavi.

On je podsjetio da je Vučić, u jeku pandemije koronavirusa došao u Novi Pazar, obišao građane i odnio respiratore, Vojska Srbije je u bolnici za dva dana razvela gasove, dezinfikovala grad, obezbjeđivala zdravstvene ustanove, starački dom i podigla privremenu Covid bolnicu.

Aleksandar Vulin – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Na sve to, dodao je Vulin, Ugljanin je poslao ljude da divljaju, izgovaraju neistine i vrijeđaju svoju državu i ljekare.

– Da mu ponudimo mjesto u Vladi Srbije, odmah bi prestao sa napadima i oprao ruke od onih koje je slao da vrijeđaju Srbiju – zaključio je Vulin.

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas su posjetili Novi Pazar, a ispred Opće bolnice u tom gradu sačekala ih je grupa ljudi koja im je dobacivala i zviždala, nezadovoljna zbog situacije sa koronavirusom.

Premijerka je ocijenila da se situacija u Novom Pazaru politizira.

bhdijaspora

100