Vulinova mržnja prema Bošnjacima najbolji je dokaz šta za velikosrpsku politiku znači Handkeova Nobelova nagrada

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prvi je srpski političar koji je otvoreno pokazao kako se na Srbe odrazilo dodjeljivanje Nobelove nagrede austrijskom piscu Peteru Handkeu.
Vulin je već danas krenuo u širenje mržnje prema Bosni i Hercegovini, odnosno Bošnjacima, opisujući Sarajevo kao glavnu džamahiriju na Balkanu.

“Peter Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi kako izgleda džamahirija na Balkanu, ali će Sarajevo izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čovjeka”, saopćio je danas svojim jezikom mržnje i nepoštivanjem žrtava genocida u Srebrenici, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom odluke Kantona Sarajevo da kontroverznog nobelovca Handkea proglasi personom non grata.

Vulin je primitivan i pun mržnjema prema Bošnjacima i BiH, zato je tako žestoko reagirao. Vjerovatno i drugi srpski političari misli isto ili još gore. Ministar odbrane Srbije je na najslikovitiji način svima pokazao koliko će štete nanijeti Handkeova Nobelova nagrada, odnosno koliko je ta nagrada ponovo nahuškala velikosrpsku politiku na Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake.

saff

52