ZENIČANIN POBIJEDIO OPAKU BOLEST: IZLIJEČIO SAM NAJSMRTONOSNIJI OBLIK RAKA POMOĆU JEFTINOG LIJEKA

Uvijek sam se nadao ozdravljenju i to mi je Bog dao, kaže ovaj pozitivan Zeničanin.

Odbio je operaciju, a nakon zračenja bez terapije punih pet godina koristi lijek za koji je slučajno saznao u novinama i kaže: osjeća se dobro, gotovo je 100 posto zdrav.

Aktivisti udruženja “Akcija građana” iz Zenice objavili su video čovjeka koji svjedoči da je prirodnim lijekom izlečio rak lijevog plućnog krila veličine 5 centimetara. Podsjetimo, taj karcinom je jedan od najsmrtonosnijih.

Njegova je poruka kratka i jasna: ne gubite nadu.

– Uvijek sam se nadao ozdravljenju i to mi je Bog dao – kaže ovaj pozitivan čovJek.

Sok koji je koristio je od biljke Noni. Ona sadrži oko 160 prirodnih biljnih jedinjenja, tzv. fitohemikalija, od kojih mnogi još nisu poznati nauci. Među njima su antioksidansi, glikozidi, organske kiseline, terpeni i alkaloidi.

Mnoga od tih jedinjenja imaju prirodna antibakterijska svojstva i onemogućuju razvoj bakterija, uključujući i one koje uzrokuju tuberkulozu i salmonelozu.

Sok nonijevih bobica sadrži ugljene hidrate, fruktozu i glukozu, kao i belančevine. Bogat je vitaminima C i E, B te beta-karotenom. Od minerala, noni sok sadrži kalcijum, magnezijum, fosfor, gvožđe, mangan i vrlo je dobar izvor kalijuma.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Komentari

komentara