AHMEDIJE-detaljan i jednostavan recept koji morate probati

Ovaj kolac je prije svega interesantan po svom izgledu, a vjerujte da je lagan i za napraviti, a i za pojesti 🙂

Vrijeme pripreme:
90 min
Broj osoba:
9 osoba

Sastojci

Priprema

 

  1. 1 
    Odvojiti žumanca od belanaca, a belance penasto izmešati i zatim dodati žumanca sa šećerom.
  2. 2 
    U tu smesu dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešati i staviti da se peče.
  3. 3 
    Kad se biskvit ispeče, ohladiti ga i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove.
  4. 4 
    U mleko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se smjesa zgusne, staviti na hladno mjesto da se ohladi. U tako ohladjenu masu dodati margarin i izmiksati dok se ne dobije ujednacena smjesa.
  5. 5 
    Ako vam je ovaj fil komplikovan, umjesto njega mozete koristiti obicnu kremu za torte ( ja sam pokusala i uspjelo je).
  6. 6 
    Kremom koju ste pripremili premazati biskvit, pa ih spajati.
  7. 7 
    Gotove ahmedije uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
  8. 8 
    PRIJATNO!

Viđeno: 394

1335

Komentari

komentara

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close