Bacate li koru od banane? Nakon što ovo pročitate više nikada nećete to uraditi!

Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 odsto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 odsto vitamina B6, koji šećer pretvara u energiju.

U kori se nalazi i 12 odsto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 odsto magnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi.

Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu. Zelena kora povećava nivo dopamina i serotonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije, kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.

Načini pripreme kore banane:
1. Možete je kuhati kao za čaj
2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti
3. Koristite kore od banane umjesto krompira u pripremi karija

atraktiva

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close