Bajadera: Najfiniji recept bez miksera i pećnice

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Donosimo vam najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta.

Sastojci:
– 9 žlica vode
– 20 dkg šećera
– 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
– 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
– 17 dkg maslaca
– 10 dkg čokolade za kuhanjeZa glazuru:
10 dkg čokolade za kuhanje
– malo ulja
Priprema:
1. U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
2. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
3. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
4. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
6. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
 7. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
8. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
9. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.
(bazarika.com)

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close