Brownie na drugačiji način: Kad se spoje trešnje i čokolada

Popularni brownieji pripremaju se na više načina, a iako su njegovi klasični sastojci čokolada, jaja, brašno, maslac i šećer, svi će se složiti, kako će ga osvježavajuće trešnje, koje su stigle na naše pijace, samo dodatno oplemeniti.

Evo kako ćete ga pripremiti:

Potrebni sastojci: 180 g trešanja iz kojih ste izvadili košpice, 120 g pšeničnog brašna, 2 jaja, 90 g maslaca, 175 g čokolade za kuhanje, 100 g šećera.

Postupak pripreme:

Prvo zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa, a zatim nasjeckajte i otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, ali dobro pazeći da ne zagori.

Pomiješajte rastopljenu čokoladu sa usitnjenim maslacem dok se dobro ne sjedini.

U posudi umutite jaja sa šećerom i dodajte, malo po malo i bez prestanka miješanja, prosijano brašno. Nakon toga dodajte čokoladu i sve dobro promiješajte.

Na kraju dodajte 3/4 dijela očišćenih trešanja.

Četvrtasti ili pravougaoni kalup namažite maslacem i pospite brašnom.

Pažljivo okrenite tijesto za kolač, prekrijte preostalim višnjama i pecite oko 25 minuta na 190 stepeni Celzijusa.

Izvadite pažljivo iz rerne, ohladite, narežite na željene oblike, pa poslužite uz kafu, sok, čaj.

Izvor:faktor.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close