Chef tvrd: Krompir za pire se ne kuha u vodi, već u – vrhnju

U lonac s vrhnjem dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak

Ima li boljeg priloga od pire krumpira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog.

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da na potpuno krivi način pripremamo pire krumpir.Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini – vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac. U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca. Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima. Propasirajte krumpir. Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi – krumpira i tekućine u kojoj se kuhao,piše 24sata

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close