Humanitarci Crvenog polumjeseca Turske mobilnom kuhinjom posjećuju različite krajeve BiH i dijele ramazanske pakete pomoći.

– Kao i ranijih godina, Turski crveni polumjesec nastavlja pronositi radost i dobrotu ramazana u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Nastavljamo braći u Bosni i Hercegovini dijeliti ono što nam naši donatori bespogovorno povjere – saopćeno je iz te humanitarne organizacije.

Crveni polumjesec Turske je dugi niz godina vrlo aktivan na području BiH i drugih zemalja Balkana, a krajem 2018. godine je otvorio i zvanično predstavništvo u Sarajevu kojim je dodatno intenzivirao djelovanje na području cijele BiH.

Crveni polumjesec je u BiH prisutan stalno, a posebno je važna njegova pomoć tokom prirodnih katastrofa, i drugih nesreća, uključujući i krizu izazvanu prilivom migranata u BiH.

Predstavnici te turske organizacije odlično sarađuju sa domaćim humanitarnim organizacijama u BiH, a kampanje podrške bosanskohercegovačkim građanima provode i različitim povodima i prigodama kakvi su vjerske i druge manifestacije.