Da li ste probali ovu neobičnu vrstu jabuke koja je omiljena slastičarima?

Okus joj je uravnoteženo slatko kiselkast i pomalo podsjeća na grejp i malinu.

Kao i sve druge vrste jabuka, ima malo kalorija i puno vitamina među kojima dominiraju vitamini A,C i D.

Omiljena je kod slastičara jer u kolačima izgleda impresivno. Zamislite pitu od jabuka ružičaste boje. Također, zbog zanimljivog okusa kuhari je rado kombiniraju uz ribu.

Ovu vrstu jabuka razvio je Albert Etter 1944. godine u SAD-u. Naziv “Pink Pearl” je dobila po boji svoje unutrašnjosti koje osim ružičaste zna biti i crvene boje.

Većinom se uzgaja na zapadnoj obali Kalifornije, u Oregonu i državi Washington, i to u voćnjacima specijaliziranima za posebne sorte.

Potomak “Pink Pearl” vrste je tzv. “Pink Princess” kojoj je meso vrlo intenzivne ružičaste boje.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close