Davor Dragičević se javio uživo: Čitav MUP RS hoće da me ubije, nisam lud da to dozvolim

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, bio je ekskluzivni gost u emisiji Dan uživo na N1

Na pitanje gdje se nalazi nije odgovorio, ali kaže da je na sigurnom i da se osjeća bolje.

“Lična osveta Burle, Biserke, Lukača i institucija RS-a Davoru nije uspjela, kao što su mi ubili dijete. Par dana sam na slobodnom, hvala ljudima koji su mi pomogli, bez obzira na vjeru i naciju”, počeo je Davor i pozdravio je sve koji ga prate, a posebno Muriza Memića.

“Ne bojim se, sklonio sam se, oni nek se boje, nisu uspjeli u svojim namjerama, neće me ubiti kao što su ubili Davida”, objasnio je.

“Čitav MUP RS želi da me ubije, nisam budala da to dozvolim. Ne znam kome više da ponudim dokaze da žele da me ubiju, sve je jasno, ovo je njihova lična osveta da zatru porodicu Dragičević”, tvrdi Davor.

Potvrdio je da će grob Davidov biti izmješten iz, kako kaže, zločinačke države. Kaže da je to pokrenuto, i da je uzeto mjesto u Austriji gdje će se moći “isplakati kao čovjek i zapaliti svijeću”.

Na pitanje gdje se nalazi, kaže da nije ni u azilu ni bjekstvu, već se samo sklonio da ga ne likvidiraju.

Na pitanje o Davidovom rođendanu, odgovorio je emotivno i poslao poruku svima u BiH.

“Kako ću se osjećati, trebao sam bit sa sinom na 21. rođendan, a taj dan sam pristupio slobodnoj teritoriji, nisam mogao više. Svi ste dolje zarobljeni, svi ćete se morati osloboditi, živite u državi bez reda i zakona, i može i vas sutra ubiti, kome ćete praviti porodicu?” kazao je Davor.

“Razočaran sam međunarodnom zajednicom, nikad nisam dobio pomoć, ganjali su me po gradu pod rotacijama, tukli su žene i djecu na trgu pripadnici MUP-a, nek to pogleda međunarodna zajednica, kako su reagovali na to? Garantujem vam životom da neće reagovati. Pobit će sav narod u BiH, ono što valja će pobjeći. Kad djeca odu, ne vrijedi vam više ništa”, kazao je.

“Vidio sam ubicu (Dodika), to je njegova organizacija, njegove ubice tužioci. Siniša Kostrešević, savjetnik, zna ko je ubio moje dijete. Častan i pošten više nije”, kazao je Dragičević.

Smjene u MUP-u RS kaže da su “budalaštine i palamuđenja”, bitno je jedino ko je ubio Davida Dragičevića i ostalu djecu, ključno pitanje na koje se mora odgovoriti.

“Ne znam dokad ću biti legalista, Tegeltija je zločinac u VSTV-u, zašto ne pohapsi Lukača, imate nove svjedoke da je David otet u Daciji Duster policijskom vozilu, ubijate dijete u centru grada i snimate. To je mafija, ne znam kome više nije jasno”, naglašava Dragičević.

Pomažu mu, kaže, dobri ljudi.

Pozvao je za kraj ljude 16. februara da daju podršku Murizu na protestima “Pravda za Dženana” i svu djecu.

Nije htio odgovoriti na pitanje kad ćemo ga vidjeti u BiH.

Ovo je prvo obraćanje Dragičevića u medijima nakon nestanka krajem prošle godine u Banjoj Luci.

Dan nakon nestanka, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka raspisali su potjernicu za nekoliko osoba među kojima je Dragičević.

I visoki predstavnik Inzko komentarisao je slučaj Dragičević te dao svoje mišljenje o Davoru.

“To je prestrašno, kad moraš sahraniti svoje dijete. Isto je strašno kad nemaš informacije u kakvim okolnostima se to desilo. Izvještavao sam Savjet bezbjednosti, opet ću to uraditi u maju, bilo progresa ili ne. Dragičević je veliki heroj, ali ovi protesti u Banjoj Luci su bili protiv stanja u državi, nedostatka pravde u državi”, kazao je Inzko.

fokus.ba