Dinastije koje upravljaju svijetom – Masonski i iluminatski pokreti, “Lobanja i kost” i druge organizacije

orodice o kojima ćemo govoriti kroz ovaj tekst stotinama godina predmet su mnogih teorija zavjere, ali ako stvari poredamo i poslažemo „kockice“, možemo doći do određenih zaključaka.

Porodice o kojima ćemo govoriti imaju udio u skoro svim sferama naših života, bilo da se radi o politici, ekonomiji, medijima, zabavi, ratovima i tehnologiji.

Mreža njihove ekonomske moći proteže se od SAD-a, preko Evrope i Afrike pa sve do Kine i Australije.

Pravo pitanje je kako su uspjeli steći svoja bogatstva i moć?

Oni su stvarni vlasnici kolonija i „robova“ evropskih država koji su posljednjih 300 godina pljačkali prirodna bogatstva i resurse širom Afrike, Azije, današnje Amerike i Australije.

Nema ih na listama najbogatijih u svijetu, jer njihovo ogromno bogatstvo ostaje skriveno kroz sistem kojim upravljaju.

Krenut ćemo redom i ukratko ću spomenuti svaku od ovih porodica:

Porodica Astor

Kraljevski institut za međunarodne odnose (RIIA) sa sjedištem u Londonu uspostavljen je od strane Astor porodice.

Prema zvaničnim podacima važi za neprofitnu i nevladinu organizaciju, ali ovo nije stvarna svrha organizacije. Ova organizacija ima snažan uticaj na unutrašnju i vanjsku politiku Britanske vlade, ujedno vodi brigu o tome da je politika kraljevstva u skladu sa interesima moćnih porodica.

Porodica Astor

Kraljevski institut ”Chatham House” ujedno je usko povezan sa mnogim drugim sličnim organizacijama poput “Rhodes house” koja je stipendirala bivšeg američkog predsjednika Bila Klintona.

Prema pojedinim tračevima, porodica Astor stoji iza svjetske trgovine narkoticima, dok u tome dobiva značajnu podršku od izraelskog Mossada i američke CIA.

Porodica Bundy

Porodica Bundy je u 16. stoljeću doselila u SAD. Porodica je poznata po svojoj bliskosti sa tajnim društvom “Lobanja i kost”, u koje su bili uključeni brojni članovi porodice.

Članovi porodice su dobivali važne funkcije unutar američke vlade, čak je Harvey Hollister Bundy bio na poziciji američkog sekretara, ministra finansija i sekretara odbrane.

Mcgeorge Bundy i bivši američki predsjednik J.F. Kennedy

Za vrijeme drugog svjetskog rata imao je važnu ulogu u Manhattan projektu, tj. razvoju prve atomske bombe.

Najveće svjetske konsalting kompanije su u vlasništvu ove porodice.

Porodica Collins

Duboko ukorijenjena Britanska porodica Collins, članovi porodice su članovi u elitnom klubu moćnih poznatom kao “Hell fire” ili “Paklena vatra”.

Članovi ovog kluba danas su mnogi visoki zvaničnici Britanske vlade.

Iz ovog kluba potiču mnogi američki predsjednici, britanski lordovi i prinčevi.

Porodica Collins u davnoj prošlosti

Članovi kluba međusobno izvode tajne “Seksualne rituale”, i poznati su kao najuticajnija porodica unutar tajne organizacije Illuminata.

Američko krilo porodice Collins pred sami američki građanski rat promijenilo je prezime u “Todd”.

Američki predsjednici Madison i Lincoln usko su povezani sa ovom porodicom.

Porodica Dupont

Prezime porodice Dupont možda prvi put čujete, ali u svakom domaćinstvu nalaze se hemijski proizvodi koje direktno ili indirektno proizvode kompanije u vlasništvu porodice.

Monopol u svijetu nad barutom i drugim eksplozivnim materijama nalazi se u rukama porodice Dupont.

Prva fabrika baruta u SAD-u otvorena je od strane ove porodice.

1799.godine u SAD je stigao Pierre Samuel Dupont koji je pristupio iluminatskom pokretu. Bio je blizak prijatelj američkog predsjednika Jeffersona i ujedno je snabdijevao američku vladu barutom.

Kao i druge porodice, Dupont porodica ostvaruje velike prihode od trgovine narkoticima. Za vrijeme drugog svjetskog rata, Duponti su snabdijevali Adolfa Hitlera vojnom opremom kao i neke druge porodice.

Porodica Freeman

Članovi porodice Freeman godinama se nalaze na visokim pozicijama unutar američke vlade.

Za Gaylorda Freemana kažu kako je imao snažan uticaj dotle da je izdavao naređenja američkim kongresmenima i američkim predsjednicima.

Ali većina vjerovatno do danas nikada nije čula za ova imena koja politiku američke vlade usmjeravaju prema interesima moćnih porodica.

Gaylord Freeman je još poznat kao “Veliki majstor” okultne organizacije “Priory of Sion”.

Porodica Freeman je jedna od najmoćnijih porodica u svijetu koje usmjeravaju američku i izraelsku politiku.

Porodica Habsburg

Otto Von Habsburg koji je preminuo 2011. Godine bio je poznat kao “kralj iz sjene” koji je upravljao mnogim evropskim državama.

Otto Von Habsburg bio je prijestolonasljednik Austrougarskog cara ali monarhija je nestala nakon prvog svjetskog rata.

Porodica Habsburg poznata je po tvrdnjama kako se nalaze u krvnom srodstvu sa Isusom ili Isa a.s, kako su oni nastavak njegove krvne loze.

Porodica Lord

Porodica Lord u današnju Ameriku doselila se u 16. stoljeću i preuzeli su važne pozicije u američkoj državnoj upravi. Mnogi članovi porodice inspirisani masonskim i iluminatskim društvima postali su članovi tajnog društva “Lobanja i kost”.

Tajno društvo “Lobanja i kost”

Porodica Lord kontroliše svjetske devizne rezerve, usko sarađuju sa porodicom Rockefeller čije banke štampaju američke dolare.

Njihov uticaj i ekonomska moć seže u skoro svaki dio ovog svijeta.

Porodica Morgan

Nakon porodice Rothschild, porodica Morgan postala je najveća bankarska porodica u današnjem svijetu. Pored bankarskog sektora, uključeni su u energetski sektor, odbrambenu industriju i svemirsku tehnologiju.

Prema tvrdnjama svjetskih analitičara, Morgani određuju američku vanjsku i unutrašnju politiku zajedno sa Rockefellerima i Rothschild porodicama. Bankarski sistem cijelog svijeta nalazi se u njihovim rukama.

JPMorgan Chase banka

Mnoge banke i njihove produžnice širom Evrope, SAD-a i ostatka svijeta nalaze se u vlasništvu porodice Morgan.

Inspirisani masonskim i iluminatskim pokretima, članovi porodice doniraju velika sredstva za tajno društvo “Lobanja i kost”.

Porodica Oppenheimer

Nicholas Oppenheimer je član lucifersko-masonskih organizacija i tajnih društava u Južnoafričkoj republici.

Od njegovog oca Harrya Oppenheimera poznatog kao “Kralja dijamanata” naslijedio je veliko bogatstvo.

Većina svjetskih zaliha dijamanata u vlasništvu je ove porodice, pored toga mnogi rudnici zlata i drugih vrijednih materijala nalaze se u vlasništvu Oppenhaimera.

Vladimir Putin i Nicholas Oppenheimer

Nicholas je održava bliske veze sa izraelskim Mossadom i drugim tajnim službama.

Porodica Russell

Kao i kod prethodnih navedenih porodica, i ova porodica u doba kolonijalne politike vezuje se za trgovinu robovima, kasnije za trgovinu drogom-narkoticima.

Porodica Russell je jedna od utemeljitelja tajnih društava poput “Lobanja i kost” i “Jehovini svjedoci”.

Prije uspostavljanja navedenih tajnih društava, general William Russell bio je član iluminatskog pokreta, kasnije inspirisan idejama ovog pokreta, uspostavio je druga tajna društva.

Porodica Russell posjeduje porodično privatno groblje na kojem prave privatne sahrane i izvode tajne rituale.

Porodica Rockefeller

Porodica Rockefeller nalazi se na samom vrhu piramide zajedno sa porodicom Rothschild.

Prethodnih godina preminuo je glava porodice, David Rockefeller, koji poznat kao vlasnik većine velikih svjetskih naftnih kompanija.

Kompanije koje su nastale od Rockefellerovog Standard Oila nakon 1911. godine.

Uz podršku porodice Rothschild, Rockefelleri su preuzeli kontrolu nad američkim berzama, kasnije su uspostavili najveće svjetske kompanije u raznim sektorima.

Mnogi analitičari kažu kako je David Rockefeller bio poznata desna ruka američkih predsjednika ili njihov savjetnik. Mnogi tvrde kako su savjeti Rockefellera imali snagu “naređenja”, koje su američki predsjednici morali provoditi.

Najveće svjetske banke poput The Chase Manhattan Bank, Citibank, naftna kompanija Standard Oil i mnoge druge nalazile su se u većinskom vlasništvu Rockefellera.

Ako uzmemo vrijednost i promet ovih kompanija, govorimo o iznosima koji su veći od GDP-a većine država u svijetu.

Svi ste u školama učili kako su SAD u drugom svjetskom ratu stale na stranu saveznika tj. Velike Britanije, ali da li je to u realnosti bilo tako?

Tačno je da je Velika Britanija preživila zahvaljujući pomoći iz SAD-a, američke Rockefellerove i banke drugih porodica zadužile su do grla Veliku Britaniju.

Rockefelleri su finansirali Henrya Forda i njegovu kompaniju Ford Motor. Ford Motor se godinama vezuje za nacističku Njemačku i Adolfa Hitlera, kojem su pružili tehničku i druge vidove podrške.

Pojedini izvori kažu kako su Rockefelleri ustvari Jevreji, kako to onda da su podržavali Adolfa Hitlera?

I u ovom slučaju imamo očiti primjer kako su porodica Rockefeller i druge, profitirali skoro od svih zaraćenih strana u drugom svjetskom ratu.

Porodica Rothschild

Mayer Amschel Rothschild unazad nekoliko stoljeća krenuo je sa malom trgovinom, da bi današnje  finansijsko carstvo porodice doseglo desetine-stotine triliona dolara, prema pojedinim izvorima.

Današnja porodica Rothschild

Porodica Rothschild preuzela je ekonomski sektor, tržišta i berze širom Evrope. Prema pojedinim špekulacijama porodica je još prije prvog svjetskog rata osnažila u tolikoj mjeri da je izazivala ratove među evropskim državama, istovremeno svojim bankama kreditirala sve zaraćene strane.

  • Nijednog člana porodice ne možete naći ni na jednoj zvaničnoj listi najbogatijih jer prema porodičnom zakonu, porodično bogatstvo drži se u tajnosti.

Prema pojedinim izvorima, porodica Rothschild nalazi se na vrhu piramide moći, nad svim ostalim porodicama. Porodica stoji na čelu masonsko-iluminatskog pokreta u svijetu.

Jedan njemački pisac govoreći o porodici Rothschild kaže slijedeće:

“ Novac je “bog” našeg vremena, a on se nalazi u vlasništvu Rothschilda” – Heinrich Heine

Rothschildi stoljećima vrše veliki uticaj na ekonomsku, a posredno i političku sadašnjost Evrope i svijeta.

Mayer Rothschild je svoje sinove-bankare strateški rasporedio u pet tada najznačajnijih evropskih gradova: Frankfurt, London, Pariz, Beč i Napulj.

Tako su Rothschildi postali već početkom 19. stoljeća najveća bankarska porodica u svijetu, koja je kumulativno skupila kapital, koji je još u to vrijeme bio veći nego ekonomije pojedinih velikih sila.

Kao najsnažnija porodica zajedno sa američkim Rockefellerima i drugim porodicama uspjeli su svrgnuti Osmanskog sultana i Ruskog cara, okončavajući eru “carstava” kao državnog uređenja.

Tako su preuzeta naftna polja na Bliskom istoku od strane kompanija koje su u vlasništvu navedenih porodica.

Za kraj ću reći da navedene porodice u svome vlasništvu drže večinu svjetskog bogatstva koje su stekli u posljednjih 300 godina.

Pored navedenih porodica, postoje i neke druge moćne porodice koje su u bliskim vezama sa navedenim ali njih nisam spomenuo. Razlog je jednostavan, nemaju višestoljetni kontinuitet u dizajniranju svjetskog poretka i historije.

Autor: Tarık BaşTürk

bosna1463

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close