Dok je Bošnjaka Arkanova Ceca ne treba da brine za publiku

Srbijanska pjevačica Ceca gostovat će 30. avgusta na stadionu „Slavije“ u Lukavici. Kako javljaju domaći mediji, interesovanje za Cecin koncert u Federaciji BiH, odnosno među Bošnjacima je poprilično veliko.
Ovih dana pojedini mediji i grupe građana vode nekakve kampanje protiv održavanja i odlaska na koncert Arkanove Cece. Sve te priče i kampanje protiv Cece u osnovi su teško licemjerstvo. Daleko veći problem od toga da li će Ceca održati koncert u Lukavici je činjenica da većina mladih Bošnjaka sluša i zna napamet Cecine pjesme. Također, u centru Sarajeva, u brojnim lokalima ( Prije nekoliko dana na internetu je objavljen snimak na kojem se vidi kako Sarajlije horski pjevaju Cecine hitove u ljetnoj bašti jedog od kafića ispred sarajevske katedrale), svakodnevno se čuju Cecini hitovi. Bošnjačka mladost nije odgojena da pamti teške dane i one koji su okrvavili svoje ruke nad bošnjačkim narodom i Bosnom i Hercegovinom. Taj patriotski odgoj nije u trendu kod Bošnjaka. Naše društvo se bori protiv pozitivnih vrijednosti.
Kod nas je normalno da učenik medrese dođe na OBN i pohvali se sa time da je on strastveni fan srbijanske pjevačice Stoje. Saff je prije nekoliko mjeseci pisao o jednom Bošnjaku iz Podrinja, kojem su četnici tokom agresije na BiH ubili dvije sestre, dva brata, veliki broj bližih i daljih rođaka, a ipak, među CD-ovima brižljivo čuva “pevača” Baju Malog Knindžu, pjevača koji, skoro isključivo, u svojim pjesmama veliča genocid nad Bošnjacima, ratne zločince i poziva na iskrenu mržnju prema svemu što je islamsko i muslimansko.
sjetimo se kako su u Osnovnoj školi „25. novembar” u Velikoj Kladuši za Dan državnosti u školi ugostili crnogorskog turbo – folk pjevača Bobana Rajovića. Ovakva sramota se događa samo Bošnjacima.
Ništa bolji od navedenih primjera nije hit ” Sad sam sa mevluda”, kojeg je otpjevao aktuelni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović, ili kreveljenje i psovanje po pozornici koje izvode Edo Majka i brojni drugi muzički likovi.
Slušanje Cecinih hitova je posljedica neodgoja i jadnog stanja bošnjačkog naroda. Zato, neka nam njen koncert posluži da shvatimo kako smo daleko zalutali sa pravog puta.