Dr. Cerić: Datum šehadeta Izeta Nanića treba da ujedini sve Bošnjake

Zahvalnost za slobodu koju Bošnjaci danas uživaju, trebamo odati posebno Krajišnicima. Jer, upravo je Krajina odigrala najvažniju ulogu u očuvanju države Bosne i Hercegovine tokom agresije na našu zemlju, rekao je dr. Mustafa Cerić, nazavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima u BiH.

U Bužimu se danas obilježava godišnjica pogibije Izeta Nanića, legendarnog  komandanta 505. bužimske viteške brigade 5. korpusa Armije RBiH. Više od 700 učesnika iz Krajine, te gradova iz cijele Bosne i Hercegovine u 13 sati polazi na 15 kilometara dug marš prema Ćorkovači, mjestu gdje je u 1995. godine Nanić izgubio život u sukobima sa agresorskom Vojskom Republike Srpske.

Osnivač je štaba Teritorijalne odbrane u Bužimu, osnivač 105. Bužimske udarne krajiške brigade (kasnije 105. BUMB – 505. Viteška mtbr), formirao je specijalne jedinice „Hamza“ i „Gazije“.

– Datum obilježavanje godišnjice šehadeta Izeta Nanića treba da ujedini sve Bošnjake u naporima ka ostvarivanju bolje budućnosti u našoj jedinoj Bosni i Hercegovini, rekao je dr. Cerić za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

– Kao i do sada, uvjeren sam da krajiško srce neće izdati Bosnu i Hercegovinu, već da će biti uvijek na strani isitne i pravde za naš narod i za našu državu. Imam povjerenje u krajiške borce, osjećam njihovu dušu i srce – poručio je dr. Cerić, piše NAP.

293

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.