GRIZ HALVA ZA DESERT

Sastojci:

500 g griza,

500 g šećera,

500 ml mlijeka,

100 g oguljenog kikirikija,

200 g maslaca.
Priprema:
1. U tavi s rastopljenim puterom tri minute pržite kikiriki. Uz neprekidno miješanje dodajte griz i miješajte dok ne dobije svijetlozlatnu boju.
2. Zatim, dodajte šećer i postepeno dodajte mlijeko, uz neprekidno miješanje. Kada smjesa dobije potrebnu gustinu, sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji petnaestak minuta.
3. Zatim, prespite smjesu u posudu obloženu aluminijskom folijom, rasporedite po cijeloj površini i ostavite da se ohladi. Ohlađenu halvu prevrnite na radnu površinu i isijecite na komade (oblike možete praviti i kalupima).

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close