HALVA

– 2 kašike maslaca

-1 dcl ulja

8 kašika brašna(supne kašike)
Agda: -2 caše od 2 dcl šecera(Imperijal) ,vode tako da ukupno bude oko pola litre agde,koja se malo i ukuha. Zagrijati maslac i ulje,dodati brašno i mješati da ne zagori. Kada brašno dobije zlatkastu boju zalivati polako agdom uz neprestano mješanje. Paziti malo na ruke prilikom dodavanja agde. Kada je halva gotova vaditi je kašikom i oblikovati.Posuti malo orasima ili šecerom po želji.
(foto:drmaj.ba)

Viđeno: 1

65

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close