Ideja za ručak: Piletina u vrhnju
Sastojci
4 osobe
- 300 g piletine
- 1 svježa crvena paprika
- pola glavice crvenog luka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g sira edamera
- aleva paprika
- Vegeta
- biber
- so
- ulje
Priprema
- 1.
Ostatke piletine isjeckati na manje komadiće. Luk isjeckati što sitnije, a papriku na kockice.
- 2.Na vrućem ulju propržiti luk.
- 3.
Kada luk požuti, dodati komadiće piletine i paprike. Dinstati pet minuta.
- 4.
Zaliti vrhnjem za kuhanje i dodati prstohvat aleve paprike, te Vegete, bibera i soli po želji.
- 5.
Pustiti da vrhnje prokuha i da se okusi sjedine.
- 6.
Izvaditi u tanjire, pa po vrhu izrendati sir.
Posluživanje
Poslužiti uz tjesteninu ili rižu.
COOLINARKA