Kabinet reisa Kavazovića traži od političkih stranaka da ne skrnave prostore IZ BiH

Povodom medijskih izvještaja o zloupotrebi prostora Islamske zajednice za stranačku promociju, Kabinet reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića saopćio je da Islamska zajednica u BiH (IZ BiH) traži od svih političkih stranaka i njihovih aktivista da ne skrnave džamije i prostore IZ svojim stranačkim i izbornim aktivnostima i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo i otvorenost IZ.

"Svima treba biti jasno da IZ neće promovirati nijednu političku partiju, a prostori IZ i javni vjerski skupovi ne mogu se koristiti za promociju bilo koje političke stranke. Oni koji krše ove principe nanose štetu IZ i muslimanima", saopćio je Ured za odnose s javnošću Rijaseta IZ BiH

Islamska zajednica traži od svih muslimana, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, da svoj politički angažman obavljaju na predviđenim mjestima, a da džamije odgovorno čuvaju kao zajednički izvanstranački i izvanpolitički prostor, koji jednako pripada svim muslimanima koji u njih dolaze u dobroj vjeri i namjeri i radi vršenja u njima propisanih obreda.

 

(FENA)