Kad vidite zašto ona peče ljuske od jajeta i šta radi sa njima, NIKAD VIŠE ih nećete bacati u smeće

Prvo što treba uraditi kada skuhamo jaje jeste da oljuštimo ljusku i bacimo je. POGREŠNO!

Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre…

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranjivost ljuske jajeta za naš organizam, piše “Likemag“…

81579-large-349478-622×414

Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.

81579-large-349479-622×416

Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuhajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.

81579-large-349480-622×622

81579-large-349481-622×622

Poneki će je, nakon toga, staviti i u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan.

81579-large-349482-622×467

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah.

81579-large-349483-622×412

Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svježinu.

81579-large-349484-622×489

Kadgod pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close