KESKUL- TURSKI DESERT KOJI PODSEĆA NA RAFAELO GOTOV ZA 15 MINUTA

Brzo se napravi a jos brze se pojede.. Recept sam dobila,i odmah isprobala. Ukusom podseca na Rafaello kuglice..

Sastojci

Potrebno za Dezert:

5 dl. hladnog mlijeka

40 g. kokosa

60 g. brasna

80 g. secera

1 kesica vanilin secera

1 kasika maslaca.

Za posipanje:

– malo sijeckanih nesoljenih pistaca ili sjec.pecenih ljesnjaka i malo kokosa.

Priprema

U malo vecu serpu stavite hladno mleko,kokos,secer,vanilin secer,lagano sipajte brasno i sve dobro umutite zicom.Sve zajedno stavite na sporet da provri mesajuci.Kad provri dodajte maslac i mesajte da se otopi.

Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice

(zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru.

Pospite sa sitno sijeckanim nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo kokosa.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close