Kinder Pingui

Sastojci

Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera (razom pune)
4 žlice hladne vode
4 žlice gorkog kakaa (razom pune)
4 žlice glatkog brašna (vrhom pune)
1 prašak za pecivo
Preljev za biskvit
100 ml toplog mlijeka
1/2 žličice arome vanilije
Nadjev
4 vrećice Šlag Hit-a
300 ml hladnog mlijeka
2 Šlag Fixa
2 vanilin šećera
2 kisela vrhnja (12% m.m., po 200 g)
Glazura
250 g čokolade za kuhanje
250 g margarina

Priprema

Za biskvit

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka i stući ih u čvrsti snijeg.

Žutanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i jednom žlicom hladne vode.

Prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo, dodati u smjesu žutanjaka i dodati ostatak vode pa izmiksati.

U smjesu lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka i uliti u padelu 22×32 cm prethodno obloženu papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta na 200°C.
Za nadjev
Stući Šlag sa mlijekom, vanilijom i Šlag Fixom i na kraju kuhačom polagano umiješati kiselo vrhnje.
Za glazuru
Rastopiti čokoladu na pari pa dodati margarin. Još malo držati nad parom dok se polovica margarina ne istopi, a zatim maknuti s pare i miješati dok se potpuno ne otopi.
Ispečeni biskvit ostaviti da se ohladi, prerezati ga jednom vodoravno i nakvasiti kore preljevom. Donju koru vratiti u padelu, premazati je polovicom nadjeva, preliti polovicom glazure i ostaviti u hladnjaku da se stvrdne (15-20 minuta). Zatim glazuru premazati ostatkom nadjeva, pokriti drugom korom biskvita i preliti ostatkom glazure. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Nakon 15-ak minuta izvaditi iz hladnjaka i lagano nožem po glazuri iscrtati kvadrate (da kasnije ne puca dok se reže) i vratiti u hladnjak.