Kolač Karpati

Sastojci:
Kora
2 dcl vode
prstohvat soli
125 grama maslaca
šolja od 2 dcl brašna
5 jaja
Krema 1
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
šolja od 2 dcl šećera
250 grama maslaca
Krema 2
500 ml vrhnja za šlag
Voćna krema
jagode
maline
borovnice
malo šećera
2 kašike gustina
Priprema:
Stavite vodu sa malo soli i maslac da prokuhaju. Dodajte brašno i stalno miješajte da se ne stvore grudvice. Kad se smjesa malo ohladi dodajte jedno po jedno jaje, te ručno miješajte tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela, uzmite papir za pečenje i stavite ga na pleh, pa preko papira razmažite tanko jednu polovinu tijesta. Koru pecite na 200ºC oko 15 minuta. Na isti način ispecite i drugu koru.
U 1l mlijeka skuhajte tri pudinga sa šoljom šećera. Ostavite da se potpuno ohladi i onda ga spojite sa umućenim maslacem.
Voće stavite u posudu i pospete šećerom. Kad voće pusti sok, prokuhajte ga i dodajte 2 kašike gustina.
Na kraju još umutite vrhnje za šlag.
Na prvu koru stavite žuti fil, preko njega voće, zatim bijeli fil, pa drugu koru. Kolač ostavite u frižider da se stegne. Dekorišite ga šećerom u prahu.

Viđeno: 182

126

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close