Krem juha od slanutka i kestena

Koraci pripreme

1Skuhajte kestene kojih pola sata, a ako volite intenzivnije okuse ispecite.
2Na malo maslinova ulja prepržite luk i češnjak pa dodajte gljive dok ne omekšaju. Kad su omekšale dodajte slanutak, a zatim i sve začine. Pustite nekoliko minuta da se okusi prožmu. zatim u blender stavite kestene i prethodno pripremljene kestene i slanutak. Stavite malo vrhnja za kuhanje, malo maslinova ulja i miksajte dok ne dobijete kremastu juhu.
3Na kraju još malo prokuhajte tako dobivenu smjesu i poslužite s komadićima svježeg začinskog bilja.
Sastojci

500 g kestena
100 g slanutka (konzerviran)
1 luk
2-3 češnja češnjaka
malo svježeg peršina i timijana
300 g miješanih gljiva
maslinovo ulje
sol i papar
malo vrhnja za kuhanje

Viđeno: 2

51

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close