LEDENA POSLASTICA ZA VRELE DANE: SLADOLED TORTA SA BANANAMA I EUROKREMOM BEZ PEČENJA

Ako vas mrzi da pravite kondezovano mlijeko i želite da što pre napravite kolač onda možete da kupite.

Za kolač vam treba nekih 15 minuta.

Sastojci:

400 ml slatke pavlake

200 ml kondezovanog mlijeka

350 g banana

1 kašika ekstrata banane

1 puna kašika tamnog eurokrema

10 ptit keksa

Za dekoraciju:

čokolada

toping po želji

mljeveni keks

Za kondezovano mlijeko:

600 ml mlijeka

150 g šećera

Priprema:

Za kondezovano mlijeko: Mlijeko i šećer pomiješajte i stavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i ostavite da se kuha na tihoj vatri, dok ne ispari 2/3 tečnosti. Kuhajte nekih 30-35 minuta, jer treba da ostane 200 ml tečnosti. Ako vam je lakše kupite kondezovano mlijeko.

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeno kondezovano mlijeko i opet kratko umutite. Dodajte pasirane banane i ekstrakt banane, pa sjedinite mikserom. Trećinu smjese odvojite u posebnu posudu i dodajte eurokrem, pa dobro promiješajte.

Kalup dimenzija 28×12 cm obložite providnom folijom, pa sipajte 1/3 belog fila, pa polovinu crnog fila, pa 2/3 bijelog fila, zatim drugu polovinu crnog fila i posljednji dio bijelog fila. Složite keks preko i prekrijte folijom. Ostavite u zamrzivači 3-4 sata. Kada je kolač gotov okrenite i dekorišite po želji.

Izvor:hayat.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close