Mančmelo kolač? Pravi se brzo, jede još brže

Recept

Kora
(šolja 1 dl)
4 žumanceta
šolja šećera
šolja ulja
šolja mlijeka
šolja brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo

Za fil
4 bjelanceta
8 kašika šećera
Glazura
100 g čokolade mliječne ili za kuhanje
malo ulja 1 kašika
Način pripreme
Umutiti žumanca se šećerom, dodati ulje, mlijeko, kakao, prašak za pecivo i brašno. Izliti u podmazanoj tepsiji( br26) i staviti da se peče u zagrijanoj rerni na 200 stepeni ok 15 minuta.
Dok se kora peče umutite bjelanca sa šećerom, da se dobije čvrsto šne. Izvaditi koru pečenu iz rerne nanijeti šne poravnati i vratiti u isključenu rernu. Ostaviti u rerni dok se rerna skroz ne ohladi. Rastopiti čokoladu sa malo ulja, preliti preko gotovog ohlađenog kolača i ostaviti da se stegne,piše Aura

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close