Mladi meteorolog Nedim Sladić uvijek da najtačnije prognoze, a sada nam je otkrio kakvo vrijeme nas očekuje u martu!

Meteorolog Nedim Sladić izjavio je da se 1. marta oblačno vrijeme sa kišom i jačim pljuskovima prognozira za Hercegovinu i zapad Bosne, javlja Anadolu Agency (AA).

“Tokom noći će se razvedriti u cijeloj zemlji pa nas očekuje hladno jutro u Bosni, a temperature se u nizinama spuštaju ispod nule. S druge strane to je uvod u mirniji prvi dio vikenda. Subota će tako protjecati u znaku malo do umjereno oblačnog i sunčanog vremena, ali pred novu promjenu vremena koju očekujemo početkom marta zapuhat će jugo, najprije u Krajini, a potom i u ostatku zemlje. Jugo nosi kišu, vlagu s Mediterana tako da 1. marta oblačno sa kišom i jačim pljuskovima se prognozira za Hercegovinu i zapad Bosne, općenito za vanjsku stranu Dinarida, dok u drugom dijelu prvomartovskog dana slabija, kratkotrajna i povremena kiša moguća je i u pojedinim područjima centralne Bosne”, kazao je Sladić za AA.

Istakao je također, da se jača kiša, nerijetko i obilnija, prognozira za Hercegovinu u prvih četiri-pet dana mjeseca marta.

“Uz umjereno do jako jugo u većem dijelu Bosne, na momente sa olujnim udarima, bit će natprosječno toplo za početak marta. Jutarnje temperature su narednih dana u porastu, naročito od nedjelje kada će u Bosni usljed jačeg južnog strujanja biti redovno u umjerenom plusu (od četiri do 10 stepeni), a dnevne temperature početkom marta se kreću između 12 i 18 stepeni. Uz izraženiju južinu i porast temeratura zraka postepeno snježna granica raste od subote, tako da će snijeg biti rjeđi i na planinama”, rekao je ovaj mladi meteorolog.

bhdijaspora.net

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close