MUSAKA U BEŠAMEL SOSU: Fantastična je

Ideja za ručak, musaka u Bešamel sosu.

Recept:

Fil:

Sitno izrezati 3 luka.

U tavu staviti:

– 5 supenih kašika ulja
– 300 – 400 gr mljevenog mesa
– 1 kafenu kašika soli, bibera i mljevene paprike.

Pržiti oko 10 -15 minuta na laganoj vatri.

—-
1 kg krompira izrezati na kriške
1 supena kašika soli
Kuhati 15ak minuta.
——

Sastojci za Bešamel sos:

– 2 supene kašike maslaca
– 100 gr brašna
– 600 ml mlijeka
– 2 kafene kašike soli, 1 kafena kašika bibera i mljevene paprike.

Stalno miješati, kada zakuha ostaviti na vatri još 2 minute.
——–
Tepsiju premazati maslacem, zatim slagati musaku sljedećim redosljedom:

– Dno tepsije premazati Bešamel sosom
– Poredati kriške krompira
– Zatim staviti fil
– Opet kriške krompira
– Na kraju razmazati Bešamel sos
———
Peći 30 minuta na 250 C stepeni u prethodno zagrijanoj rerni.
————
Preliv:

– 700 ml mlijeka
– 2 jaja
– 2 supene kašike krem sira
– 1 kafena kašika suhog začina Vegeta, i pola kafene kašike bibera.
————-
Izvaditi Musaku iz rerne (ne isključivati rernu).

Presuti preliv i vratiti u rernu još 10 minuta na 250 stepeni C.

Prijatno!

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close