Muzika: Opijum za mlade

Ta vrsta muzike je stvorena da bi se ispunio cilj kontroliranja mladih ljudi, no takva ideja je potpuno nepoznata roditeljima čija djeca idu na koncerte i slušaju rok muziku, jer su poruke skrivene u stihovima pisanim posebnim jezikom koji uglavnom mogu razumjeti samo mladi. Potrebno je da muzičari i tekstopisci zaista budu nadareni da bi neku pjesmu roditelji razumjeli na jedan, a mladi na drugi način. Upravo je to slučaj sa današnjom muzikom. Ovako skrivene poruke nalaze se u pjesmama mnogih rok grupa, od kojih su ipak bili najuspješniji Bitlsi (Beatles)

Genijalni ruski književnik L. N. Tolstoj u svom poznatom djelu «Krojcerova sonata» iznosi svoje užasavanje nad dejstvom Bethovenove muzike. On piše: ”Svirali su Bethovenovu Krojcerovu sonatu… Znate li prvi dio? Znate? Uh! Uzviknu Pozdnišev, a potom poduže ćutaše. – Ta je sonata strašna – i to baš taj dio. I uopće, muzika je nešto strašno! Šta je ustvari muzika? Šta to ona čini? I zašto čini to što čini? Kažu, muzika uzdiže dušu – besmislica! To nije istina. Ona djeluje na dušu, strašno djeluje – govorim o sebi – ali dušu ne uzdiže. Niti je uzdiže niti je poništava, već je razdražuje. Kako to da Vam objasnim? Muzika na mene tako djeluje da zaboravljam sebe, svoj pravi položaj; ona me dovodi u nekakav drugi, tuđi položaj. Pod utjecajem muzike čini mi se da osjećam nešto što ustvari ne osjećam, da razumijem ono što ne razumijem, da mogu ono što ne mogu. Ja to objašnjavam time što muzika na ljude djeluje kao zijevanje ili kao smijeh; ne spava mi se ali zijevam gledajući kako drugi zijevaju; nemam razloga za smijeh, ali se smijem kad čujem da se drugi smiju.

Muzika me odjednom prenosi neposredno u duhovno raspoloženje kompozitora, ali povoda za takvo raspoloženje ja nemam niti ga pak znam…”

Šejtanovi vitezovi

U hadisu od Ibn Madže stoji da je Božiji Poslanik rekao: »Pojavit će se ljudi iz mog ummeta koji će piti alkohol, nazivajući ga drugim imenima, a iznad njihovih glava bit će svirači i pjevačice.»
Džerir ibn Abdullah kaže: »Muzika pospješuje licemjerstvo u srcu kao što voda pospješuje rastinje.»
Prenosi se i predaja da je Iblis (Sotona) kada je iz Dženneta protjeran na Zemlju, pitao Svevišnjeg: ”Tvoji iskreni vjernici imaju ezan koji ih poziva na molitvu i džamije gdje će se okupljati”, pa mu je rečeno: ”Tvoj ezan, prokletniče, bit će muzika, a tvoje džamije pijace, tržnice i sva druga mjesta gdje se okuplja mnoštvo ljudi.”
Svete knjige nam govore o drevnim narodima čiji je moral bio totalno degradiran i o kaznama koje su ih zbog toga stigle: o Sodomi i Gomori i njihovom uništenju, Velikom potopu, govori o obožavanju vladara koji su sebe proglasili bogovima, o obožavanju kipova…
Ti narodi koji su zalutali, činili su sve što je protivno i Božijim i ljudskim zakonima: od ljudožderstva, žrtvovanja ljudi, svete prostitucije, homoseksualnih odnosa, silovanja, ubistava, samosakaćenja – do crne magije, vračanja, bacanja čini, proricanja sudbine, čarobnjaštva, prizivanja duhova itd.
Danas, nije se puno toga promijenilo, zajednice su napredovale materijalno, ali su degradirane duhovno. Obožavaju se i dalje lažna božanstva, njihovi sljedbenici idu njihovim stopama. Današnji idoli za kojima hrle mase njihovih obožavatelja, snima ih televizija, novinari pišu o njima su: političari, glumci, sportisti, pop i rok zvijezde, mada njihov život i njihovo ponašanje zaslužuju sve samo ne obožavanje.
Najveći utjecaj na mlade imaju danas muzičari: o njima se piše, snimaju filmovi, pune trač rubrike. Prilikom njihovih koncerata mase su u zanosu, iako uz njih obavezno ide droga, alkohol, blud. Mnoge od ovih muzičkih grupa, uz koje se vezuje sve navedeno, čak otvoreno priznaju da su pod utjecajem Sotone.
Najnoviji fenomen u muzičkoj industriji je priprema mladih za sotonističke seanse.
U tome prednjače muzičari grupe nazvane KISS. Ime grupe krije njihovu pravu «misiju»: Kings in Service to Soton – (vitezovi u službi Sotone).
Oni u jednoj pjesmi i poručuju: «Bože rock-end-rola, ukrast ćemo tvoju djevičansku dušu.»
Producent Bob Erzin je opisao grupu KISS, kao «simbole oslobođenih okova zla i senzualnosti.»
U jednom su rok časopisu nazvani «demonima koji bljuju vatru iz pakla rock-end-rola».
Peter Criss, jedan od članova grupe KISS, o sebi kaže: ”Sebe smatram zlim. Vjerujem u đavola isto kao i u Boga. Možete koristiti bilo kojeg od njih da biste postigli svoje ciljeve.”
Drugi član grupe izjavljuje: ”Ako je Bog toliko spretan momak, zašto se plaši ostalih bogova koji su ispred njega? Uvijek sam želio da budem Bog.”

Muzika i crna magija

Druga grupa koja je izvršila ogroman utjecaj na mlade, a koji javno izjavljuju da je satanizam utjecao na njih su Roling – Stounsi. Prilikom hapšenja Keifha Richardsa, člana grupe, zbog posjedovanja heroina, on je izjavio: »Postoje zastupnici crne magije koji vjeruju da mi djelujemo kao nepoznati Luciferovi agenti.» Richardsov komentar potvrđuju pjesme koje su pravili, kao što je revolucionarna propaganda u pjesmi «Ulični borac» (Street Fighting Man) i satanistička anatema u pjesmi «Simpatije prema đavolu» (Simpaty for the Devil) ili «Plešući sa gosp. Đavolom» (Dancing with Mr. D.).
Vodeći pjevač grupe Led Zeppelin otvoreno priznaje da je fasciniran crnom magijom, a gitarist Jimi Page je vlasnik kuće zloglasnog Alistera Croulija, maga i sihirbaza koji je sebe nazivao Bafomet, što je jedno od Sotoninih imena. Jimi Page je i vlasnik knjižare okultnih knjiga i mnoštva knjiga o crnoj magiji.
Članovi kalifornijskog državnog organa za zaštitu potrošača «odslušali» su po nalogu traku sa muzikom grupe Led Zeppelin – i to unazad.
U kakafoniji koja se čula sa trake puštene unatrag u pjesmi «Stepenice za nebo» (Stairway to Heaven) mogle su da se razaberu riječi: ”Moj slatki Sotono… Onaj ko rastuži mene, čija je snaga Sotona i sam će biti tužan.” Kada se pjesma preslušava normalno, riječi su ovakve: ”Da, postoje dvije staze koje možeš da slijediš, ali na kraju, još ima vremena da promijeniš put kojim sada ideš.”
Pjesma grupe Black ouk Arkanzas, «Dan kada je struja došla u Arkanzas», sadrži sljedeću poruku kada se preslušava unazad: »Sotona, Sotona, Sotona, on je bog.»

Zločinac i muzičar

Šezdesetih godina prošlog stoljeća u Los Angelesu je Red templara Istoka (Ordo Templi Orientis) imao ložu pod nazivom «Crkva za pozivanje pred strašni sud» (The Process of the Final Judgment). Ova bizarna crkva je privukla mnoge pristalice, a među njima i jednog tipa, (o kome će se kasnije daleko čuti zbog monstruoznog zločina koji je počinio sa svojim sljedbenicima). Njegovo ime je bilo Charles Menson, a tvrdio je da je vještac, koji je dobro upućen u crnu magiju, hipnozu, astralne projekcije, masonsku tradiviju, scientologiju, sopstvene trikove (ego games?) sublimiranu motivaciju, parapsihologiju i muziku.
Njegova religija bila je mješavina raznih paganskih obreda, gnostika i paladijanaca, a uzor mu je bio Albert Pajk, poznati mag i mason, čije su vjerovanje i obredi bili mješavina satanizma i nekih biblijskih elemenata. Menson je tvrdio da je i Sotona i Krist u isto vrijeme, a magiju je proučavao, koje li ironije, dok je bio u zatvoru na otoku Meknil (Ma Neil Island Penitentiary) u Washingtonu. Iz zatvora je pušten 21. marta 1967. godine kada je imao trideset dvije godine. Prvo je otišao u oblast Bej i tumarao po Berkiju i okrugu Height-Ashbury gdje je sreo i svoje prve sljedbenike i učenike Mary Bruner i Lynna Fromma.
Prije zločina koji je postao poznat kao masakr glumice Šeron Tejt i Labjanka, Manson i njegova «porodica» su preselili u Santa Barbaru, kanjon Topanga, gdje su preživljavali od krađa i preprodajom droge.
Tužitelj u vrijeme suđenja za ubistvo Tejtove i njenih prijatelja, Vinsent Bigliozi je, tražeći motive za surovo masakriranje žrtava, utvrdio da su motivi u vezi s bizarnim religioznim uvjerenjima i rok muzikom, odakle je našao inspiraciju.
«Porodica» ozloglašenog Čarlsa Mensona s njim kao idejnim vođom i stubom, proslavila se u Hollywoodu i u krugovima rok muzičara.
Vrhunac ironije i apsurda da je jedan poznati muzičar koji je tako i stekao slavu uzeo njegovo ime, a njegova pojava i nastupi su sublimacija i reinkarnacija samog đavola. Ne treba posebno naglašavati da ima stotine hiljada obožavatelja i poklonika iako se javno deklarira kao sljedbenik Sotone. Poznata američka glumica i pjevačica Sherr čak je uzela umjetničko ime Šerr, što znači šejtan ili đavo. Sve ovo ukazuje na duboku bolest, poremećenost i dekadenciju zapadnog društva. No, da se vratimo Mensonu.

‘Revolucija br. 9”

Zločinac Menson je inače bio opsjednut muzikom Bitlsa, što su potvrdili i zatvorenici sa kojima je bio utamničen. Pjesma grupe Bitlsi «Želim da držim tvoju ruku» (Want to Hold Your Hand), držala je prvo mjesto na top-listama januara 1964., koju je Menson obožavao, ležeći u zatvoru, gdje se fantastično bavio scientologijom i svirao gitaru.
Menson je vjerovao da su Bitlsi savremeni proroci, koji poruke šalju preko svojih pjesama, u kojima je nalazio mnoga skrivena značenja.
Dakle, tu se kriju bizarni razlozi za masovna ubojstva koja su on i njegova samozvana «porodica» počinili. On je svoje sljedbenike ubijedio da žive u razdoblju Armagedona, odlučujuće bitke pred Sudnji dan, koja se spominje u Bibliji. Govorio je da će se armagedonska bitka voditi kao rat među rasama, između crnaca i bijelaca. Za razumijevanje krvožedne propagande ovog čovjeka postoje dva ključa, ali i njegovo lažno tumačenje knjige Otkrovenja. Prvi ključ, broj 9 iz magije, poistovjećen sa smrću, paklom, ali i s besmrtnom dušom. Dakle, čitava Mensonova religija zasniva se na njegovoj proizvoljnoj interpretaciji poglavlja 9 ili knjige Otkrovenja. Drugi ključ za razumijevanje njegovog ludila je revolucionarna propaganda iz pjesama grupe Bitlsi.
Dovoljno je da navedemo riječi iz pjesme Džona Lenona (John Lennon): »Kršćanstvo će otići. Ono će nestati i uvenuti. Ne moram to da dokazujem: u pravu sam, i pokazat će se da sam ja u pravu. Mi smo već sada popularniji od Isusa.»
Tek desetak godina poslije ubistva Tejtove, Labjanke, potvrđeno je da su u pjesmama Bitlsa otkrivene poruke te štetne propagande.
Naslov članka koji je objavljen u San Antonio Light 1. februara 1982. glasi: Skriveni Sotona promoviran na nekim rok-end-rol pločama. Takve poruke nisu nađene samo u muzici Bitlsa, već i kod drugih rok grupa, kao što su: Led Zeppelin, Queen, Black ouk Arkanzas i Elecktric Light Orchestra. Ova tehnika sublimiranja s ciljem da se upute satanističke poruke poznata je pod nazivom «maskiranje unazad», tj. u pjesmu se ubacuju poruke koje se ne mogu čuti kada se ona sluša normalno. Ovo maskiranje poruka unazad jedino se može čuti kada se ploča pusti obrnuto. Ovo se postiže tako što se gramofon postavi u neutralan položaj, a zatim se prstom okreće onom brzinom pri kojoj može da se razazna glas grupe.
Iako se u pjesmama Bitlsa na legendarnom Bijelom albumu (White Album) ne pominje Sotonino ime, Menson je bio opsjednut upravo njegovom pjesmom «Revolucija br. 9».

Blago je reći prljavština

Charles Menson, i sam sotonist, vjerovao je kako se Bitlsi, kao savremeni proroci, obraćaju upravo njemu, govore mu što bi trebalo da radi i što će izazvati bitku kod Armagedona.
Mensonovi učenici su također vjerovali da se Bitlisi obraćaju Mensonu, a naročito pjesmama na njihovom Bijelom albumu. Menson je bio ubijeđen da je on reinkarnacija Krista i da su Bitlsi tražili upravo njega. Govorio je sljedbenicima da Bitlsi znaju da se Isus ponovo vratio na Zemlju, i da živi negdje u Los Angelesu.
Oktobra 1979. godine, Ann Landers, nacionalni sindikalni savjetnik, dala je sljedeću izjavu: ”Dugo sam slušala priče o tome kako su stihovi rock-and-roll pjesama puni prljavštine i prostote, pa sam odlučila da ih konačno čujem.
Dvadeset godina ovog posla načinilo me je imunom na te šokove, no neki od stihova koje sam čula su nevjerovatno grubi. Ta prljavština u stihovima nije slučajna. Industrija muzičke produkcije koristi i indoktrinira mlade u veoma važne svrhe.”
Geri Allen pokušao je i ovo da objasni: «Omladina vjeruje da se buni protiv establišmenta. Međutim, establišment posjeduje i upravlja radio i tv stanicama, velikim časopisima i muzičkom industrijom koja je stvorila rok muziku, a njene izvođače učinila moćnim faktorima u životu Amerikanaca.”
Vezu između muzike i njenog krajnjeg cilja objasnio je Timothi Leary, samoproglašeni kralj droge LSD: »Osoba koja tvrdi da rokenrol muzika ohrabruje klince da uzimaju drogu, potpuno je u pravu. To je dio naše zavjere… Droge su najefikasniji put do revolucije.” Muzičar Frank Zappa, vođa rok grupe Mothers of Invention, dao je nevjerovatnu izjavu: »Glasni zvuci i jako svjetlo danas su izvanredno oruđe za indoktrinaciju.» Da li je moguće modificirati ljudsku hemijsku strukturu pravom kombinacijom frekvencija?
Ukoliko vas neka vrsta ritma natjera da tapkate nogom, druga vrsta će vas natjerati da stegnete pesnicu i udarite.
Ta vrsta muzike je stvorena da bi se ispunio cilj kontroliranja mladih ljudi, no takva ideja je potpuno nepoznata roditeljima čija djeca idu na koncerte i slušaju rok muziku, jer su poruke skrivene u stihovima pisanim posebnim jezikom koji uglavnom mogu razumjeti samo mladi. Potrebno je da muzičari i tekstopisci zaista budu nadareni da bi neku pjesmu roditelji razumjeli na jedan, a mladi na drugi način. Upravo je to slučaj sa današnjom muzikom.
Ovako skrivene poruke nalaze se u pjesmama mnogih rok grupa, od kojih su ipak bili najuspješniji Bitlsi (Beatles).
Poruke njihovih pjesama imale su za cilj navesti mlade da koriste droge. Pogledajmo neke od naslova njihovih hitova: «Žuta podmornica» (Yellow Submarine). «Podmornica» je droga poslije koje se tone, koja smiruje uživaoca. «Lusi na nebu s dijamantima» (Lucy in the Sky with Diamonds) – inicijali glavnih riječi u naslovu su: L, S, D, a to se odnosi na drogu LSD.
«Hej, Džud» (Hej, Jude) – ovo je izraz koji se upotrebljava za drogu pod imenom metadvin. «Jagodna polja» (Strawberry Fields) – opijum se najčešće sadi na poljima jagoda gdje se njegovo uzgajanje najbolje može da zamaskira. «Norveška šuma» (Norvegian Wood) – britanski sleng za marihuanu.
Svi ovi skriveni simboli i značenja imaju samo jedan cilj – indoktrinaciju mladih.
Vilijem Jerol (William Yarroll) iz Aurore u Koloradu, koji se bavi proučavanjem mozga i njegovim funkcijama, tvrdi da podsvijest može da dešifrira poruke, čak ako se pjesme ne slušaju unazad (kod već spomenutih grupa), nego normalno. Yarrol zaključuje da poruke rok zvijezda u službi Sotone mozak slušatelja prima kao gotove činjenice. A mladi ljudi i dalje nastavljaju da idu na koncerte i slušaju muziku koju njihovi roditelji ne razumiju.

www.saff.ba

Viđeno: 5

35

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close