NAPRAVITE KADAIF SA TAHAN HALVOM: EVO RECEPTA

Nakon iftara lijepo je zasladiti. Kadaif je tradicinalna poslastica, a mi vam donosimo recept sa tahan halvom.

Potrebno:

• 300 g kadaifa
• 300 g tahan halve
• 150 g putera
• 400 g šećera
• limun

Priprema:

U šerpu usuti 5 dl vode, dodati šećer i miješati dok se šećer rastopi. Kuhati 15-20 minuta kako biste dobili gusti sirup (agda). Nakon toga šerpu maknuti s vatre.
Puter lagano otopiti i njime namastiti tepsiju. Polovinom kadaifa prekriti tepsiju, zatim opet namastiti puterom.

Tahan halvu isjeći na deblje ploške i redati po kadaifu. Tahan halvu prekriti ostatkom kadaifa, a kadaif zaliti ostatkom putera. Peći na 150-170 stepeni 45 minuta dok kadaif dobije lijepu zlatno smeđu boju. Topao kadaif zaliti hladnom agdom.

Izvor:hayat.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close