Napravite MED OD KOPRIVE: U toku dana 2 kašike i izliječite…

Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Kad bi ljudi shvatili, koliko je ova biljka ljekovita, sadili bi samo koprive.

Ona je najbolji prečišćivač krvi i najbolja ljekovita biljka za formiranje krvi.

Ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe liječi bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina.

Naročito se preporučuje na proljeće.

Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju.

Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Sastojci:

– 1kg lišća koprive
– 2 limuna
– 2 jabuke
– pola kilograma meda ili žutog organskog nerafinisanog šećera
– želatin, najbolje pektin

Metod pripreme:

Pomješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete meku smjesu.

Dodajte med i želatin, u zavisnosti od težine i upustava. Dok je mješavina topla ubacite je u tople i sterilne tegle. Svaki dan konzumirajte dvije kašike prije obroka.

Kopriva je najbolji način da prečistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona takođe može tretirati infekcije urinarnog trakta i stimulisati rad crevne flore.

Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspešno tretira anemiju.

Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.

Na žalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close