NE MOŽE LAKŠE! PO OVOJ STVARI NA KORI LUBENICE UVIJEK MOŽETE DA POGODITE KOJA JE NAJSLAĐA

Ima puno caka i trikova za određivanje idealne lubenice, ali za ovu kažu da provjereno radi. I baš je prosta!

Jedna od najvećih dilema u ovim vrelim danima je koju lubenicu sa gomile izabrati i koja je najslađa. Ali, bez brige! Postoji par jednostavnih trikova koji umnogome mogu da vam olakšaju kupovinu.

Potrebno je samo da obratite pažnju na dio lubenice koji je često zanemaren. Izbjegavajte lubenice koje imaju mekanu koru i birajte one koje su teške, a posebno obratite pažnju na boju oko peteljke.

Mjesto gdje je lubenica bila povezana sa svojim lišćem dok je rasla može da vam kaže dosta toga o zrelosti lubenice i tome da li je ona spremna za jelo ili je zelena. Ovaj dio treba da bude blago žute boje, jer ukoliko je zelene boje onda lubenica nije dovoljno zrela i imat će prije ukus krastavca nego lubenice. Ukoliko je pretjerano žute boje, to može da bude znak da je lubenica prezrela pa je i ovakvu bolje zaobići.

Zato, uvijek birajte onu lubenicu čija je peteljka najpribližnija boji putera, i nećete pogriješiti!

(Hayat/Foto:Freepik)

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close