Nije doručkovala tri sedmice i evo šta joj se dogodilo!

Novinarka “Business Insidera” odlučila je da tri sedmice ne doručkuje da bi provjerila kakve će to posljedice ostaviti na njeno zdravlje i uopšte način života.

“Kroz život su nas učili da je doručak najvažniji dio dana, da ćemo biti gladni tokom dana ako ga preskočimo i da preskakanje doručka može dovesti čak i do toga da se ugojimo. Drugi, opet, tvrde da je to samo izmišljotina kompanija koje proizvode pahuljice”, napisala je novinarka koja je ovaj eksperiment započela kako bi vidjela da li može da održi neku vrstu dijetnog režima koji uključuje “post” u koji se kunu neke od najvećih svjetskih zvijezda.

Poslednji obrok u toku dana pojela bih oko 21 sat i zatim ne bih ništa jela do sredine sljedećeg dana kako bih pokušala da održim režim “dva obroka u danu”. “Nisam se strogo držala samo dva obroka dnevno, preskakala bih doručak, ali u pauzama sam jela užinu zbog čega se ovaj izazov i nije činio nešto pretežak”, priznala je.

Šta joj se dogodilo?

“Ujutro sam se oslanjala na kafu koja bi me držala do ručka. Rekli su mi da kofein djeluje kao sredstvo za suzbijanje apetita, zbog čega sam očekivala da ću piti više kafe nego inače, ali se to nije dogodilo”, kaže.

Počela je da pije više vode, više od 3,5 litre dnevno. “To je navika koju sam zadržala i nakon što sam završila sa izazovom”, kaže.

Želudac joj je jako krčao. “Rekli su mi da se pripremim na glavobolje, ali to se nije dogodilo. Međutim, želudac mi je toliko jako krčao da je bilo neprijatno na poslu”, priznala je. I to se nije promijenilo ni druge sedmice njenog “posta”.

Najgore joj je bilo jedno jutro nakon što je bila na piću sa prijateljima. “Prve sedmice uveče sam otišla na piće s prijateljima. Ujutro sam bila toliko gladna da sam se jedva mogla skoncentrisati na posao. Nisam bila mamurna, ali baš mi je trebao hljeb ili nešto drugo da to sve upije”, kaže. Isto se osjećala i jutro nakon što je bila u teretani.

“Uštedjela sam dosta novca i ne samo zato što ga nisam trošila na doručak, već i zato što sam počela pametnije da razmišljam o namirnicama. Počela sam da donosim hranu od kuće na posao jer nisam željela da stojim u prodavnici i čekam u redu da nešto pojedem za ručak pošto bih tad već bila previše gladna”, kaže.

Počela je i da razmišlja o tome što unosi u svoje tijelo, a shvatila je i da jede manje tokom dana. Bilo joj je mnogo lakše da posti vikendima nego radnim danima, ali priznala je da je jednu sedmicu zaboravila na izazov i pojela komad pice od sinoć za doručak.

“Trebala sam da postim dvije sedmice, ali sam ipak produžila na tri. Počelo je da mi bude mnogo lakše i počela sam da se bolje osjećam. I to me nije spriječilo da jedem hranu koju bih inače jela za doručak, samo sam je jela kasnije”, kaže.

Nakon izazova nagradila se doručkom koji je kupila u prodavnici i odmah osjetila posljedice. “Postala sam naduta, spavalo mi se i do podne sam već bila veoma gladna. Do kraja dana shvatila sam da sam nakon toga tokom dana pojela mnogo više nego onim danima kad sam preskakala doručak”, kaže.

Kao najbolju posljedicu preskakanja doručka izdvojila je povećan unos vode. “Osjećala sam se i kao da postižem nešto, da se kontrolišem, a počela sam i da razmišljam o tome da li jedem jer mi zaista treba ili zato što mi je dosadno. Nakon svega ovoga mnogo kasnije u danu počnem da osjećam glad i inače manje jedem”, zaključila je, prenosi “Žena“.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close